De Amer behoudt koppositie

16 april 2008 om 00:00 Nieuws

In een uitermate goed bezet sportfondsenbad keek iedereen met spanning uit naar de ontmoeting tussen beide stadgenoten en heerste er een sfeervolle stemming. In de race om het kampioenschap stond er voor beide ploegen veel op het spel en dus leek het er naar uit te zien dat het een interessante ontmoeting zou gaan worden. Maar al vanaf de eerste periode werd duidelijk dat de wedstrijd zich anders zou gaan ontwikkelen. Na de openingstreffer van Amer speler Eric Spithoven, twee treffers van Jaap Bos en een tegentreffer van AZ&PC speler Daniel Bikkel, zag het er met een 3-1 voorsprong voor De Amer aan het einde van die periode nog wel aantrekkelijk uit. Maar met slechts een doelpunt van AZ&PC in een bijzonder matige tweede periode, werd er gewisseld met nog steeds een lichte voorsprong voor de thuisploeg. In een angstig gezwommen 3e periode, waarin door beide teams maar één keer werd gescoord, leek het er naar uit te zien dat beide ploegen op voorhand al genoegen namen met een gelijke stand. Alhoewel in het midden van de vierde periode AZ&PC, na een verdedigende fout van de Amer, zich naar een 3-4 voorsprong wist te gooien (Hugo van Ginkel), zat het venijn hem in de staart, waar de Amer 18 seconden voor tijd via Xander Coemans de 4-4 aantekende.

Gedeelde punten in waterpolo- derby AMERSFOORT - De waterpoloderby in de derde klasse tussen de herenteams van koploper De Amer en het op de tweede plaats bivakkerende AZ&PC 3, kende eigenlijk nauwelijks hoogtepunten. In een angstig zwemgevecht deelden beide ploegen na vier perioden de punten (4-4 eindstand), waardoor De Amer weliswaar koploper bleef, maar waar het er niet in slaagde om de ‘oude rotten’ van AZ&PC verder terug te wijzen.

door Huub van Aerssen

Met nog 6 seconden op de teller stopte AZ&PC doelman Sido Terpstra een niet best geschoten 5 meter van de Amer, waardoor na 4x6 minuten deze wedstrijd eindigde in een roemloos gelijk spel, waarmee beide teams eigenlijk niet al te veel opschoten. De Amer behield weliswaar de leiding in de 3e klasse, maar met één wedstrijd minder gespeeld en slechts twee punten achterstand, dreigt AZ&PC er aan te komen en is het kampioenschap nog geenszins beslist.

SG Amersfoort - Watervlo 7-6

In een rommelige beginfase werden vele kansen door de Amersfoortse waterpolomeiden om zeep geholpen en ondervond het de eerste 2 perioden veel tegenstand van de formatie uit de Meern. Maar met veel pressing en inzet kon in de overige twee perioden nog maar net verlies worden voorkomen en bleven de punten in Amersfoort. Doelpunten: Marieke Ruijzing 4, Tessa Renkers, Paula Zondervan, Renske van der Kolk 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie