Handbalheren ASC ‘91 varen goede koers

16 april 2008 om 00:00 Nieuws

Al direct bij aanvang van het eerste fluitsignaal nam ASC ‘91 het initiatief en kwam met temporijk en aanvallend fris handbal al snel op een voorsprong van 5-2. BHC maakte daarentegen aanvallend verre van een goede indruk en moest zich maar al te vaak beperken tot verdedigen. Naarmate de eerste helft vorderde breidde de thuisploeg de voorsprong verder uit en bij het klinken van het rustsignaal stond er dan ook een op dat moment verdiende 10-5 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft van dit handbalgevecht deed ASS ‘91 er nog een schepje bovenop. Door het hoge baltempo aan Amersfoortse zijde was er aanvallend veel ruimte voor individuele acties, waar ASC dan ook dankbaar gebruik van maakte. Ook verdedigend zat het bij de thuisploeg wel snor en als er is iemand dreigde door te breken dan stond ASC doelman Nico van Dijk veelvuldig in de weg. Bij een voorsprong van 18-8 liet Amersfoort de teugels verdedigend wat vieren, waardoor BHC wat meer mogelijkheden ging krijgen. Daarentegen bleef het aanvallend gewoon scoren, waardoor en na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter een afgetekende 27-14 eindstand het scorebord sierde. Een beter spelend ASC ‘91 was een maatje te groot voor de gasten uit Bussum.

AMERSFOORT - Het eerste herenhandbalteam van ASC ‘91 was afgelopen zondag gastheer van BHC uit Bussum. Onder goede weersomstandigheden werd op het eigen veld aan de Parelhoenstraat een verdiende 27-14 winst in de wacht gesleept, waardoor ASC een plaats steeg op de ranglijst in de derde klasse.

door Huub van Aerssen

Dames ASC ‘91 - Baarn 2 (17-6)

Ook de handbaldames van ASC deden goede zaken. In de derde klasse werd overtuigend met ruime cijfers gewonnen van streekgenoot Baarn. Door deze overwinning blijven de Amersfoortse dames de ranglijst aanvoeren en zijn sterk op weg om te promoveren naar de 2e klasse.

Dames Fulmen Fidelitas - Nieuwegein (15-18)

Afgelopen week slaagde Fidelitas er niet in om tot winst te komen. Door dit verlies zakten de Amersfoortse dames naar een voorlaatste plaats in de 1e klasse. Winst was er wel voor de heren (21-19) tegen Havas 2.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie