Minder weekend AZ&PC

9 april 2008 om 00:00 Nieuws

Tegen GZC Donk uit Gouda speelde AZ&PC eigenlijk een goede pot en leek lange tijd zelfs een overwinning tot de mogelijkheden. De 1e periode kenmerkte zich door diverse schoten van Amersfoort op zowel lat als paal, waarbij aan de andere kant twee zwakke verdedigingsmomenten van AZ&PC de basis vormden voor een 0-2 achterstand. Daar tegenover stond een bijzonder sterke 2e periode waarin Amersfoort aanvallend tot grote hoogte steeg en met doelpunten van Marc Wouters en tweemaal Matthijs Lucas terugkwam naar een op dat moment zeer verdiende 3-3 gelijke stand. Die trend zette zich door in de derde periode en met bij vlagen oogstrelend waterpolo van de Amersfoortse formatie, werd GZC Donk weggespeeld en liep met treffers van beide broers Matthijs en Thomas Lucas AZ&PC uit naar een comfortabele 7-5 voorsprong. In beide voorgaande periodes had ook doelman Bart Pol weer een leeuwenaandeel, want de Amersfoorter stond weer als een boom in het water. Aan het begin van de vierde en laatste periode liep AZ&PC zelfs uit naar 8-5 door een treffer van Joppe Jousma en zag het er heel rooskleurig uit. Maar ook nu zat het venijn weer in de staart. Donk weigerde ten onder te gaan, deed er een schepje bovenop en kwam terug naar een 8-8 gelijke stand. Met in de laatste fase van de wedstrijd Donk goalie Marc Nolting buiten de lijnen, wist AZ&PC geen gebruik te maken van dit onverwachte moment en moest tot overmaat van ramp zelfs toelaten dat Gouda de 8-9 aantekende, waarmee ook tevens de eindstand was bereikt. AZ&PC verloor weliswaar, maar had zeker recht op meer.

AMERSFOORT - Waterpolo hoofdklasser AZ&PC kende eigenlijk een teleurstellend weekend. Zowel afgelopen zaterdag tegen koploper Widex GZC Donk alsmede zondag tegen ZPB werd in eigen huis verloren en zakte het team van coach Piet de Zwarte terug naar een negende positie op de ranglijst.

door Huub van Aerssen

AZ&PC - ZPB (4-9)

In het tweede thuisduel afgelopen weekend, speelde AZ&PC op zondag tegen ZPB uit Barendrecht. Gezien het goede spel van de dag er voor een op voorhand interessante ontmoeting tegen het als vijfde geplaatste ZPB H&L Prod. Maar niets van dit alles: Amersfoort draaide voor geen meter, speelde uiterst beroerd en was met uitzondering van de eerste periode nauwelijks in staat om voldoende tegenstand te bieden. Opvallend was het gebrek aan schotkracht aan Amersfoortse zijde. Daar waar de dag ervoor het doel van Donk nog met vele schoten werd bestookt, was daar tegen ZPB geen sprake van wat de periodestanden (2-2/1-3/0-2 en 1-2 ook wel aangaven. Barendrecht daarentegen beschikte over aan aantal voortreffelijke schutters die veelal ongehinderd hun gang konden gaan. Met doelpunten van Kaj Rouwhorst, aanvoerder Robbert Willems en 2 keer een strafworp van Matthijs Lucas, kwam de Amersfoortse waterpoloformatie niet verder dan een viertal treffers, wat niet in verhouding stond met de negen treffers van ZPB. Niet alleen was er sprake van een deceptie, maar door deze twee nederlagen duikelde het team van de op krukken coachende Piet de Zwarte van de 6e positie naar een 9e plek en zal het de komende wedstrijden vol aan de bak moeten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie