AVV Keistad heer en meester

9 april 2008 om 00:00 Nieuws

In sporthal Midland hing afgelopen zaterdag een fantastische sfeer. Met een vlaggende voorzitter Gerard Borculo, een enthousiaste en meelevende supportersschare op de banken en een uiterst geconcentreerd en ontspannen Keistad, beloofde het weer een interessante volleybalavond te gaan worden. Maar dat viel in de eerste set van de wedstrijd eigenlijk wel tegen. Na een stormachtig begin van de thuisploeg waarbij het al snel op een 6-1 voorsprong stond tegen de veteranen uit Barneveld, leek de Keistad machine te haperen en moest lijdzaam toezien hoe SSS niet alleen langszij kwam en dat vervolgens tot 23-23 ook volhield, maar ook nog eens op setpoint kwam te staan (23-24). Maar met een aantal goede aanvallende acties slaagde Keistad er in om op een stand van 26-25 toch het winnende punt binnen te slaan en setverlies te voorkomen. Daarna ging het met SSS snel bergafwaarts. Alhoewel het in de tweede set nog aardig kon aanklampen (25-21), was daarna de koek op en met setstanden van 25-16 (derde set) en 25-17 (vierde set), was Keistad heer en meester en boekte een nuttige overwinning in de strijd om het kampioenschap. Met nog twee wedstrijden voor de boeg en een voorsprong van zeven punten op nummer twee Arvevo, kan eigenlijk komend weekend de titel al worden veiliggesteld in de uitwedstrijd tegen SDS. Het laatste duel is over twee weken in de eigen sporthal Midland tegen het als derde geplaatste Irene.

Kampioenstitel binnen handbereik AMERSFOORT - Het eerste herenteam van volleybalvereniging AVV Keistad kan promotie naar de 1e divisie nauwelijks nog ontgaan. Door een 4-0 zege tegen het derde team van SSS afgelopen zaterdag, staan de keistedelingen fier aan kop in het klassement en kan eigenlijk komend weekend de titel al worden binnengehaald.

Heren AVV Keistad 4 - Forza Hoogland (3-1)

De volleybalheren van Forza Hoogland leden afgelopen week een dramatisch verlies tegen het vierde team van stadgenoot AVV Keistad. In sporthal Midland gingen de Hooglanders met 3-1 hard onderuit. In deze tweede achtereenvolgende derby (de week er voor winst tegen Wilhelmina), ging Hoogland in de eerste set furieus van start. Door prima service werk stond het in mum van tijd op een 13-3 voorsprong, maar verzuimde in het verloop van die set deze voorsprong te behouden dan wel uit te breiden. Het stelde Keistad in de gelegenheid om terug te komen tot 16-16 en wist met veel kunst en vliegwerk de set maar nauwelijks naar zich toe te trekken (23-25). Ook de tweede set verliep moeizaam voor het team van coach Jan Visser. Keistad daarentegen speelde slim en begon geleidelijk aan grip op de wedstrijd te krijgen. Hoogland verviel in het maken van veel fouten en met 25-21 ging die set dan ook terecht naar de keistedelingen. Na dit setverlies leek Hoogland te zijn aangeslagen en was in de derde set geen schim meer van het team uit de twee voorgaande sets. Een waar foutenfestijn aan Forza zijde stond aan de basis van setverlies (25-17), waarbij dient te worden opgemerkt dat Keistad handig profiteerde van de dip bij Hoogland. In de vierde set zat er weliswaar wel wat verbetering in het spel van Forza, liepen beide teams aardig gelijk op, maar was het Keistad dat domineerde en de lijnen uitzette. Met 25-21 ging ook die set naar stadgenoot Keistad dat daarmee een welverdiende 3-1 overwinning boekte. Een teleurstellend resultaat voor Forza Hoogland, dat een uitermate zwak optreden had laten zien. Voor de stand in de eerste klasse had de nederlaag geen gevolgen en consolideerde Hoogland de vijfde positie.