'Aso-woningen' voorlopig van de baan

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het college van B en W denkt dat er voorlopig geen woonunits nodig zijn voor 'onaangepaste huurders'. Het manegeterrein aan de Leusderweg 320 en de Kimmangarage aan de Barchman Wuytierslaan die eerder door de gemeente werden genoemd als mogelijke plek voor aso-woningen, komen te vervallen. In plaats van 'aso-woningen' op een apart terrein wil het college nu kiezen voor een 'snelkookaanpak' voor overlastgevende bewoners.

door John Spijkerman

B en W hebben hun hoop gevestigd op een snelle 'maatwerkaanpak'. Die moet in het verlengde liggen van het tweekansenbeleid van de GGD Amersfoort en woningbouwcorporaties. De GGD gaat kijken naar een passende aanpak waarbij overlastgevers gespreid over de stad worden gehuisvest en begeleiding krijgen. De corporaties willen woningen beschikbaar stellen en zoeken naar geschikte plaatsen voor de 'probleemhuishoudens.'

Wethouder Van Daalen schat dat er in Amersfoort vijftien huishoudens zijn, die overlast veroorzaken, maar niet via de reguliere kanalen kunnen worden opgevangen. Zelfstandig gaan wonen is geen optie of dreigt te mislukken en ze komen niet in aanmerking voor 24-uurs opvang in bijvoorbeeld beschermd wonen. Het college verwacht dat een groot deel van deze 15 huishoudens waarschijnlijk wel succesvol geholpen zou kunnen worden met 'meer tijd voor werkelijke zorg op maat'.

Het college vindt de nieuwe aanpak geslaagd als blijkt dat er na twee jaar tien van de vijftien overlastgevende huishoudens zijn ge(her)huisvest. Een en ander zal worden vastgelegd in een evaluatie. Mocht dat niet lukken dan willen B en W de huisvesting van overlastgevende huishoudens opnieuw ter discussie stellen. B en W willen de woonunits niet definitief uitsluiten, maar zien er voorlopig wel vanaf. De locaties die op de de zogenaamde 'longlist' stonden, komen te vervallen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie