Verzekering betaalt kunstschade Armando Museum

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De verzekering van Amersfoort in C is bereid de kunstschade te betalen die is ontstaan na de brand in het Armando Museum. Het gaat daarbij om een bedrag van drie miljoen euro. De verzekering betaalt het bedrag uit aan de bruikleengevers, ongeacht de schuldvraag.

Amersfoort in C hoopt het Armando Museum in 2010 weer in gebruik te kunnen nemen. Onder regie van de gemeente wordt de Elleboogkerk herbouwd als locatie voor het Armando Museum. De kosten van herbouw zijn voor rekening van de gemeente. Het is de bedoeling dat vanaf eind oktober 2008 het Rietveld Paviljoen wordt gebruikt om onderdak te bieden aan het Armando Museum tot het moment van oplevering van de Elleboogkerk.

De herinrichting van Museum Flehite gaat 900.000 euro kosten. Voor dit bedrag is nog geen dekking gevonden. Amersfoort in C heeft van de provincie Utrecht een bedrag gevraagd van 500.000 euro. Uit particuliere fondsen is een bedrag gevraagd van 400.000 euro.

Amersfoort in C zal geen extra subsidie aanvragen voor het Culinair Museum, nu nog ondergebracht in de Mariënhof. Alleen met een forse injectie en een structurele subsidie van 100.000 euro zou het voortbestaan wellicht mogelijk zijn. Amersfoort in C ziet hiervan omdat er na de calamiteiten in 2007 al een groot beroep is gedaan op de gemeente en sponsoren. In het geval dat er structureel extra geld aanwezig is, geeft Amersfoort in C de voorkeur aan KadE en het Mondriaanhuis. Met het bestuur van het Mondriaanhuis wordt gesproken over een overname in 2008.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie