Nieuwe ABC-school Kruiskamp open in augustus 2009

19 maart 2008 om 00:00 Nieuws

KRUISKAMP - Het college van b en w verwacht dat er na de zomervakantie een begin kan worden gemaakt met de bouw van de nieuwe ABC-school in Kruiskamp. De ABC-school kan dan in augustus 2009 worden geopend. Voorwaarde is wel dat er geen bezwaren worden gemaakt tegen de bouwplannen.

PvdA-raadslid Saïd Adli had bij het college aan de bel getrokken omdat er te weinig schot zit in de nieuwbouwplannen. Al in 2002 werd het plan geopperd dat De Vlindervallei zou worden omgebouwd tot een moderne ABC-school met daarin kinder- en naschoolse opvang, een consultatiebureau, sportzaal en voorzieningen voor ouders. Adli had begrepen dat het uitstel in de bouwplannen werd veroorzaakt door de houding van Monumentenzorg, die het gebouw van de Vlindervallei op de lijst van jonge monumenten wilde plaatsen. Dat zou beperkingen opleggen aan de nieuwbouw/verbouwing van de school.

B en w. geven aan dat met Monumentenzorg is afgesproken het bouwplan zodanig vorm te geven dat wordt recht gedaan aan het bijzondere karakter van het gebouw. B en w hebben voormalig rijksbouwmeester Dr. Ir. Jo Coenen gevraagd advies uit te brengen over het bijzondere karakter van De Vlindervallei in relatie tot de verbouw en nieuwbouw van de ABC-school. De verwachting is dat met behulp van het advies van Coenen na de zomervakantie met de bouw kan worden begonnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie