Gehavend MIA strijdlustig langs Vakgericht

19 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Scherp trainen en volop werken aan de conditie moeten er voor zorgen dat de zes wedstrijden die MIA nog op het veld moet afwerken, het gewenste resultaat opleveren. Vijf punten erbij moeten zorgen voor handhaving in de tweede klasse. De wedstrijd tegen Vakgericht, een studentenploeg, die in de competitie de vierde plek inneemt, werd dan ook als een van de zeven oefenwedstrijden voor de ploeg uit Amersfoort aangemerkt. Vakgericht liep dan ook van het begin achter de feiten aan. Maar de ploeg had haar speelwijze niet op MIA afgestemd en wilde niet ten koste van alles MIA’s totaal aantal verliespunten (momenteel twee) verdubbelen. Een zeer sportieve wedstrijd was dan ook het gevolg. Vanwege blessures moest MIA deze keer aantreden met drie invallers. In de eerste minuut werd al duidelijk hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. MIA joeg de aanvallers van Vakgericht overal in het vak op en na een schot had men de bal al weer veroverd. De ene mooie aanval na de andere werd opgezet en Mark Siderius rondde twee keer fraai af van grote afstand. Toch zou de aanvoerder niet zijn stempel op de wedstrijd drukken. Die rol was weggelegd voor Maarten van der Scheer (invaller) en Maurice van Rossum, die beiden vijf keer de korf wisten te doorboren. Het mooiste doelpunt kwam tot stand na een doorbraak van Joachim Terra (invaller) met een mooie afronding kort achter de korf van van der Scheer. Ook Annemieke van den Bovenkamp (invaller) speelde een goede wedstrijd. Doelpunten MIA: Maarten van der Scheer en Maurice van Rossum 5, Joachim Terra en Mark Siderius 2, Annemieke van den Bovenkamp, Ilse van Rooijen en Gerdien Blok 1.

AMERSFOORT - Ook al werd MIA vorige week al kampioen, trainers Coen Staal en Coen Wilders houden de druk vol op de ketel. Al na een paar minuten pakte MIA afgelopen zaterdag een 0-2 voorsprong op Vakgericht en bouwde die gestaag uit. In de sfeerloze sporthal van de Universiteit Twente werd het 7-17.