Eenvoudige overwinning hockeyers AMHC

19 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De hockeyheren van de Amersfoortse Mixed Hockey Club behaalden afgelopen zondag op sportpark de Bokkeduinen een eenvoudige, maar nuttige overwinning op degradatiekandidaat Uden. Het onderaan in de overgangsklasse bungelende Uden en deze competitie nog niet in het bezit van enig punt, werd door AMHC weliswaar met 7-1 van het veld gestuurd, maar had gezien het Amersfoortse overwicht minimaal tegen dubbele cijfers moeten aankijken. Al in de vijfde minuut van de eerste helft scoorde Pieter Manden snoeihard uit een strafcorner (1-0) en deed dat na een kwartier nogmaals (2-0). Uden had absoluut geen antwoord op het gretig spelende Amersfoort en verscheen slechts sporadisch op de helft van AMHC. Na de 3-0 van Roderick Verplanken liet de concentratie het bij AMHC enigszins afweten, wat in de 25e minuut zelfs ontaardde in een tegentreffer voor Uden, ook weer vanuit een strafcorner. Vanaf dat moment was er maar een ploeg die speelde en dat was Amersfoort. Aanval na aanval beukte op het Udense doel, maar door voortreffelijk keeperswerk van de doelman slaagde AMHC er maar niet in om de score verder uit te breiden en ging kans na kans verloren. tot ieders verrassing kwam de Brabantse formatie na de rust verrassend sterk uit de startblokken (sterke thee) en speelde de eerste minuten zelfs op de helft van AMHC. Maar dat was slechts even, want na een minuut of vijf in die 2e helft nam Amersfoort de regie weer over en kreeg het weer volop de gelegenheid om de score verder op te voeren. Nadat in de 6e minuut Verplanken de bal achter de Udense goalie poneerde (4-1) en een minuut of tien later Manden weer eens ongenadig hard toesloeg (5-1), leken de dubbele cijfers voor AMHC alsnog haalbaar. Maar Amersfoort miste teveel kansen en had ook nog eens te maken met de immer in de weg staande doelman van Uden. Met twee strafcorners van Manden werd het uiteindelijk 7-1, maar had er meer ingezeten voor het team van coach Jonker.