Switch onderuit in derby

19 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Het wil dit seizoen niet erg lukken met de volleybaldames van Switch uit Hooglanderveen. Ook de derby tegen Hoogland ging verloren, waardoor Switch afzakte naar een voorlaatste positie. Alleen in de eerste set van dit duel bleek Switch bij machte om Hoogland de baas te blijven met een ruime setwinst van 16-25. Maar daarna was het Hoogland wat de klok sloeg en met setstanden van 25-12, 25-23 en 25-19 werden de dames uit Hooglanderveen van het veld gestuurd. Met nog maar een paar wedstrijden te gaan zal Switch vol aan de bak moeten om degradatie te voorkomen.

Volleybaldames in degradatie- gevaar AMERSFOORT - In de derde klasse speelden de dames van Switch uit Hooglanderveen afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen het achtste team van Forza Hoogland. In sporthal Nieuwland had de thuisploeg verreweg het beste van het spel en won overtuigd met 3-1.

Dames Omniworld - Forza Hoogland (0-4)

Het eerste damesteam van Forza Hoogland speelde afgelopen zaterdag in de promotieklasse de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Omniworld uit Almere. Het team van coach Harry van Surksum kon zich in de strijd om het kampioenschap geen puntverlies permitteren en speelde dus ook op de volle winst. Het bleek uiteindelijk een wedstrijd te worden die geenszins als een echt volleybalduel aangemerkt kon worden. Forza Hoogland domineerde vanaf het begin en met veel druk en uiterste concentratie had Omniworld de gehele wedstrijd door geen schijn van kans. Het nog jonge en onervaren team van Almere maakte eigenlijk fout op fout en kon absoluut niet in de buurt komen van een goed spelend Forza Hoogland. De eerste set ging met 21-25 naar Hoogland en ook in de tweede set kwam Omniworld er nauwelijks aan te pas, waardoor ook deze set met 19-25 naar de bezoekers ging. In de derde set leek Omniworld helemaal te zijn opgebrand, want na een voorsprong van 2-13!, ging de set met 13-25 wederom naar Hoogland, dat zich opmaakte voor de belangrijke vierde set waar bij winst een extra punt viel te verdienen. Ondanks een korte opleving van de thuisploeg die zelfs een viertal punten voorsprong wist te nemen, slaagde Hoogland er uiteindelijk in om ook deze set in winst om te zetten (18-25) en was de doelstelling van Forza bereikt, namelijk géén puntverlies. Doordat koploper Vicksburg Amsterdam een puntje liet liggen, is het verschil nu nog maar drie punten en is de titel voor Forza Hoogland nog steeds binnen bereik.

Heren Omniworld - Forza Hoogland (3-1)

De volleybalheren van Forza Hoogland gingen afgelopen weekend in Almere onverwacht hard onderuit tegen middenmoter Omniworld. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek Hoogland niet in staat om een vuist te maken. Op alle fronten werden er fouten gemaakt en al snel stond het team van coach Jan Visser in de eerste set al op een achterstand van 8-2. Omniworld bleef in tegenstelling tot Hoogland goed bij de les en strafte de fouten van de Amersfoorters genadeloos af, waardoor de setwinst van 25-13 dan ook dik verdiend was. In de tweede set ging het voor Hoogland al niet veel beter. Het team serveerde onder de maat en aanvallend wist het nauwelijks een vuist te maken. De frustraties stapelden zich dan ook op en alhoewel men aardig in het spoor kon blijven van Almere, ging ook deze set verdiend naar de thuisploeg (25-22). Doordat er in de eerste twee sets door Hoogland al voortdurend kritiek was geweest op de vaak dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, ontaardde dat aan het begin van de derde set in een gele kaart voor Erwin Keuning en een 1-0 voorsprong voor Omniworld. Schijnbaar hadden de Amersfoorters dit even nodig, want de beleving kwam terug en met veel service druk en aanvallend goed spel werd Almere teruggewezen, wat zich vertaalde in een 16-25 setwinst voor de Hooglanders. Daar waar iedereen verwachtte dat Hoogland in de vierde set door zou drukken, gebeurde het tegenovergestelde. Forza verviel in het maken van veel persoonlijke fouten, waardoor Omniworld gedurende de set steeds op voorsprong kon blijven. Amersfoort liep continu achter de feiten aan wat dan ook resulteerde in een 25-19 setverlies en een 3-1 verliespartij. Concluderend kon worden gezegd dat Hoogland zwak en inspiratieloos speelde en ook geenszins recht had op een overwinning.

Heren De Nijs/Dinto - AVV Keistad (1-3)

In de tweede divisie maken de Keistadheren zich langzamerhand op voor het kampioenschap dat over enkele weken binnengesleept kan gaan worden. Het team van coach Olaf Ratterman kent een fantastisch seizoen en staat fier bovenaan in de 2e divisie. Hieraan kon ook afgelopen zaterdag de Nijs/Dinto niets veranderen. De middenmoter uit Warmenhuizen bleek ook niet in staat om voor een verrassing te zorgen, want AVV Keistad liep eigenlijk vrij eenvoudig uit naar een verdiende 1-3 winst. Door verlies van naaste concurrent Irene, is het verschil met de nummer twee op de ranglijst nu opgelopen naar negen punten en ziet het er steeds meer naar uit dat Amersfoort binnen niet al te lange tijd een 1e divisionist in de volleybalgelederen kan begroeten.

Dames Bejo Dinto - AVV Keistad (4-0)

Daar waar de heren succesvol zijn zakken de dames steeds verder af in de regiodivisie. Afgelopen zaterdag werd afgetekend met 4-0 verloren van koploper Dinto, dat een straatlengte voorstaat op de overige ploegen. Keistad verkeert weliswaar niet in degradatiegevaar, maar een paar punten zouden welkom zijn voor het team van coach Susan Marcus.