Fulmen Fidelitas onderuit

19 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Fulmen Fidelitas dat de week ervoor de derde positie in de 3e klasse al had veiliggesteld, was ook nu vastbesloten om titelkandidaat Havas de nodige tegenstand te bieden. Lange tijd ging het in de eerste helft gelijk op en via tussenstanden van 2-2 en 3-3, kwam Fidelitas na een minuut of tien spelen zelfs op een op dat moment verdiende 4-3 voorsprong. Lange tijd golfde het spel in hoog tempo op en neer en was er nauwelijks enig onderscheid tussen beide ploegen. Pas in de vijfde minuut voor rust sloeg Havas een gaatje (6-9) en liep Fidelitas tot aan het rustsignaal achter de feiten aan. Met een stand van 7-10 gingen beide ploegen aan de welverdiende thee. Een hoofdrol in die eerste 30 minuten was er weggelegd voor de Amersfoortse doelvrouwe Chantal Hamersveld, die vele goede reddingen verrichte en haar team behoedde voor een grotere achterstand.In de tweede helft van dit handbalduel leek voor Fidelitas het doek te gaan vallen, want met snelle tempowisselingen en aanvallend sterk spel, liep Almere al snel uit naar 8-15. Alhoewel Amersfoort zeker niet slecht speelde, had het eenvoudigweg niet de capaciteit en de ‘lucht’ om de jonge ploeg uit Almere het hoofd te bieden. Geleidelijk aan groeide de voorsprong voor Havas, dat uiteindelijk na twee keer 30 minuten handbal met 14-22 de punten verdiend mee kon nemen naar Almere.

Handbaldames stuiten op sterk Havas AMERSFOORT - In sporthal Zielhorst ontvingen de handbaldames van Fulmen Fidelitas afgelopen zondag het team van Havas uit Almere. In een wedstrijd tussen de nummers twee (Havas) en drie (Fidelitas) uit de derde klasse, trok Almere uiteindelijk aan het langste eind en won dik verdiend met 14-22.

Heren SDS - ASC 9-20

Het eerste herenhandbalteam van ASC ‘91 trad afgelopen zondag in Nieuwegein aan tegen het derde team en degradatiekandidaat SDS’99. Na de goede resultaten van de wedstrijden er voor begon Amersfoort uiterst geconcentreerd en zelfverzekerd aan de wedstrijd. In het eerste kwartier kon Nieuwegein het tempo nog aardig bijhouden, maar naarmate de minuten verstreken, verdween ook de lucht uit de SDS longen en drukte ASC ‘91 zijn stempel op de wedstrijd. Via 2-2 en 2-5, met gave treffers van Amersfoorter Hugo Allers, werd er gerust met een 5-10 voorsprong en leek de wedstrijd al in vroegtijdig stadium te zijn beslist.

Maar ondanks dat SDS ‘99 in het eerste deel van die tweede helft de stand nog kon terugbrengen tot 8-11, was daarmee ook de koek op en stoomde ASC ‘91 vol door. Met gedegen aanvalsspel en snelle uitbraken wist Amersfoort de wedstrijd uiteindelijk met 9-20 in het voordeel te beslissen.