Voogt ziet af van voorstel over volkslied

18 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - VVD-raadslid Koos Voogt ziet af van het plan om in de gemeenteraad een voorstel in te dienen voor een eigen Amersfoorts volkslied. ,,Ik ontving allerlei gevarieerde reacties. Daaruit blijkt dat er nogal wat initiatieven gaande zijn op dit gebied.''

In De Stad Amersfoort van vorige week woensdag gaf Voogt aan de melodie van het oude marslied ‘Stad Amersfoort’ uit 1958 te willen gebruiken als basis voor het nieuwe Amersfoortse volkslied. Alleen de tekst van dat lied zou aan de huidige tijd moeten worden aangepast en uitgebreid tot twee of drie coupletten.

Koos Voogt kreeg een aantal reacties, waarvan de meeste positief waren. BPA-raadslid Kees Kraanen verbaasde zich over 'het oubollige karakter van dit voorstel'. Kraanen vond het niet meer van deze tijd met een volkslied voor Amersfoort te komen.

Jacques Verheijen schreef hem dat hij al een stadsfeestlied '750 jaar Amersfoort' heeft gecomponeerd. Dat lied werd op 12 januari voor het eerst gespeeld in Theater Borra. ,,Dit stadsfeestlied vormt niet alleen de kern van een uitgewerkt concertprogramma, dat speciaal voor deze gelegenheid geschreven wordt, maar zal gedurende het hele jubileumjaar een prominente rol spelen in de voorbereiding en uitvoering van de festiviteiten'', aldus Verheijen.

Daniëlle Willemsen van het Projectbureau Amersfoort 750 jaar vertelt dat Amersfoorter Guido de Wijs een tekst heeft geschreven voor een stadslied. De muziek voor dat lied moet nog wel worden geschreven. ,,Dat allerlei Amersfoorters een lied maken, juichen wij toe'', zegt Willemsen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie