Druk weekend GymXL

12 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Turnvereniging GymXL kende een druk wedstrijdweekend. Op zaterdag 8 maart vonden in Den Helder landelijke kwalificatie wedstrijden plaats voor de jongens, voor de dames in de tweede divisie stond in Wieringerwerf de eerste landelijke kwalificatiewedstrijd op het programma en in Beverwijk werd gestreden om het districtskampioenschap. Tenslotte mochten de derde divisie meiden op zondag 9 maart in Wieringerwerf aantreden voor hun eerste landelijke wedstrijd.

Het beloofde afgelopen zaterdag een spannende dag te gaan worden in Den Helder, omdat er in deze wedstrijd beslist zou gaan worden wie door ging stromen naar de halve finale van het NK. De medaillewinnaars van de eerste voorwedstrijd maakten weliswaar een goede kans, maar moesten zich wederom gaan bewijzen. Marnix Wessels wist zich goed staande te houden en turnde een vlakke wedstrijd waarin hij een derde plaats bereikte. Jesper Tange en Luc van Koelen, die vorige keer in de medailles vielen, kwamen ditmaal niet verder dan respectievelijk een 7e en een 4e plaats. Alle drie de heren zijn door dit resultaat vrijwel zeker van een halve finale plaats. Ook in Den Helder werd goed geturnd, waarbij een aantal GymXL 'ers zich zeker nog gaan aansluiten bij de reeds genoemde turners.

Intussen wist de 11-jarige Sharon Boevé, altijd goed voor een prachtige vloeroefening en een stabiele wedstrijd, zaterdag in Wieringerwerf met overtuiging een gouden medaille te veroveren. De overige turnsters van GymXL misten maar net het eremetaal. Van de acht GymXL deelneemsters in de 2e divisie plaatsten 7 meisjes zich in hun leeftijdsklasse bij de beste tien, met daarbij de garantie deelname aan de halve finale NK. In Beverwijk streden 7 vierde divisie meiden voor de titel van districtskampioen. Annemieke Bomhoff (17) en Marit Zinnemers (8 jaar) behaalden die titel ook op overtuigende wijze. De achtjarige Nina Roelandschap behaalde een fraaie zilveren plak. Van de zeven meisjes in de 4e divisie plaatsten zich 5 deelneemsters voor de finalewedstrijd van het NK die op 19 april aanstaande wordt afgewerkt in Amsterdam.

Afgelopen zondag kwamen nog vier turnsters in Wieringerwerf uit in de derde divisie. Drie van hen eindigden bij de beste vijf in hun leeftijdsklasse, waarbij de negenjarige Jill van Dijk zelfs een prachtige bronzen plak veroverde. Drie turnsters kwalificeerden zich voor de halve finalewedstrijd van het NK en de als vierde geplaatste kwam op de reservelijst. Met in totaal 2 districtskampioenen, 18 deelnemers door naar het NK, 3 keer goud, 1 keer zilver en 2 keer brons, behaalden de jongens en meiden van GymXL afgelopen weekend uitstekende resultaten in de landelijke competitie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie