Ontucht door overblijfkracht op School op de Berg

12 maart 2008 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - Wegens ontucht met een leerling van basisschool School op de Berg is een overblijfkracht ontslagen. De man zou zich in de week voor de voorjaarvakantie aan de leerling hebben vergrepen. De man was in dienst bij de Stichting Brood en Spelen, die de tussenschoolse opvang op de Amersfoortse basisschool aan de Tollenslaan verzorgt. Volgens directeur Tom Soetendaal van Brood en Spelen is na het bekend worden van de ontucht de medewerker met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld en ontslagen.

De School op de Berg heeft afgelopen woensdag alle ouders via een brief op de hoogte gesteld van het ontuchtgeval. Over wat is gebeurd wil directeur Gerard Berkhout in het belang van de leerling en de ouders niet meer kwijt dan dat de man zich met de leerling op het toilet had teruggetrokken. Ook over de leeftijd en het geslacht van het kind wil hij geen mededlingen doen. ,,Het voorval is aan mij gemeld en ik heb vervolgens de stappen genomen die nodig zijn. Zo heb ik de vertrouwenspersoon van de Onderwijsinspectie ingeschakeld en we hebben het gemeld bij de politie." Berkhout zegt geen aangifte te hebben gedaan. ,,Dat is in eerste instantie aan de ouders, maar als zij dat niet doen, kan de school alsnog besluiten aangifte te doen. En dat zal dan ook gebeuren."

Volgens Berkhout was de man een maand of drie, vier werkzaam op School op de Berg. ,,We willen er nu voor zorgen dat de man niet meer met kinderen in aanraking komt, want wie garandeert ons dat hij straks niet op een school in bijvoorbeeld Leusden aan de slag gaat?"

Hoe de school verder met de kwestie zal omgaan richting ouders en leerlingen, weet Berkhout nog niet. ,,Dat is een proces dat nog loopt. Er zijn deskundigen bij betrokken die daarover zullen adviseren."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie