Kunstdrempel op Chirurgijnsgilde

5 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Annemarie Waanders (54) heeft het opvallende ontwerp gemaakt van een kunstverkeersdrempel die komt te liggen op de kruising Chirurgijnsgilde-Leerbrief. De verkeersdrempel wordt op verzoek van de bewoners aangelegd, omdat er veel te hard werd gereden in de straat. Inmiddels is een begin gemaakt met de aanleg ervan. De verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer vier weken zullen duren.

door John Spijkerman

Annemarie Waanders woont zelf aan het Chirurgijnsgilde. Zij is kunstenares en maakt collages, sieraden en foto's. Tijdens een open dag die zij eerder organiseerde, zagen buurtbewoners dat Waanders al eens eerder een ontwerp had gemaakt van een verkeersdrempel in de Kneppelhoutstraat in Utrecht. De buurtbewoners waren enthousiast over dit ontwerp en vroegen haar ook een ontwerp te maken voor de verkeersdrempel in de eigen straat. Een aanvraag voor die verkeersdrempel werd ingediend via het buurtbudget en werd goedgekeurd door de gemeente.

Bij het ontwerp heeft Waanders naar twee dingen gekeken. ,,Aan de ene kans is het een dansend figuurtje, aan de andere kant zijn het ook abstracte vlakken en wordt er aangegeven dat je uit een bepaalde richting komt.'' Over een lengte van 15 meter ligt de drempel over het Chirurgijnsgilde. De kunstdrempel ligt ook zes meter over de Leerbrief heen. ,,Ik ben nieuwsgierig hoe het er straks bij komt te liggen.'' In werkelijkheid wijken de kleuren van de drempel straks enigszins af van die op de tekening. Ze geven wel een indicatie van hoe de kunstdrempel er uit komt te zien. ,,We moeten uitgaan van het straatmateriaal dat er is.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie