Bewuste keuze voor vaste steiger

5 maart 2008 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Er is bewust voor gekozen om een bij de Eemhaven grotendeels een vaste steiger aan te leggen, schrijft het college van b en w in antwoord op vragen van de Burger Partij Amersfoort. De partij had geconstateerd dat bij hoogwater de nieuw aangelegde steigers voor recreatieboten in de Eemhaven onder water komen te staan en onbruikbaar zijn.

Volgens het college is bij de hoogtebepaling van de nieuwe aanlegsteigers in de Eem rekening gehouden met de soms extreme waterstandswisselingen in de Eem. De steiger is laag genoeg om het grootste deel van het jaar te gebruiken en hoog genoeg om ervoor te zorgen dat hij slechts enkele keren per jaar kan overstromen.

Het college zegt dat drijvende steigers enkele grote nadelige gevolgen hebben. Om beknelling van handen en voeten tegen te gaan bij beweging van het water hadden allerlei voorzieningen aangebracht moeten worden. Alle onderzochte oplossingen daarvoor bleven het gevaar van beknelling houden, behalve het alternatief de hele steiger op minimaal een meter van de kade te leggen. Een deel van de steiger is wel drijvend uitgevoerd. Deze steiger is bedoeld voor kleien lage boten die ook onafgemeerd moeten kunnen liggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie