Spannend handbaltreffen

5 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Fulmen Fidelitas begon geplaag door mutaties aan deze wedstrijd. De ook al door koorts geteisterde Coach Michel van de Horst:” Ik kan vandaag niet beschikken over een aantal basisspelers, waaronder routinier en topscorer Fedde de Waal. We zullen gezamenlijk een stapje harder moeten lopen om dit op te vangen. En juist tegen deze pittige tegenstander. Maar ja, we gaan er voor de volle procent voor.” Met steun van het eigen publiek ging Fulmen Fidelitas in hoog tempo van start en werd er om en om gescoord. Al snel werd duidelijk dat beide teams goed aan elkaar waren gewaagd en dat het een interessante wedstrijd zou gaan worden. Halverwege de eerste helft nam Amersfoort zelfs een voorsprong van vier punten, die overigens al vrij snel weer slonk en die uiteindelijk resulteerde in een alleszins bevredigende 15-13 ruststand. Verdedigend was er in die eerste helft een hoofdrol weggelegd voor doelman Jeroen Schievelt, die uitstekend werk verrichtte. Het eerste deel van de tweede helft zag er wederom veelbelovend uit en na een minuut of vijf spelen stond er dan ook een riante 20-13 voorsprong voor Amersfoort op het scorebord. Maar vanaf dat moment gaf Houten vol gas en kreeg Fidelitas de ene na de andere aanval om de oren, van waaruit met regelmaat werd gescoord. Met nog 8 minuten op de teller trok Houten de stand gelijk (26-26) en was het er op of er onder. Met tussenstanden van 27-27 en 28-28, kende de wedstrijd een meer dan spannend slot, waarbij de meest gelukkige ook de winnaar zou worden. Met nog driekwart minuut te spelen kwam Fidelitas op voorsprong en was het zaak om de bal in eigen gelederen te houden. Dat lukte meer dan voortreffelijk, waarmee de punten in Amersfoort bleven en Fulmen Fidelitas oprukte naar de derde positie.

Fidelitas heren door het oog van de naald AMERSFOORT - In de tweede klasse van de Handbalbond Midden Nederland, speelden afgelopen zondag de teams van Houten en Fulmen Fidelitas een belangrijke wedstrijd, met als inzet de derde positie op de ranglijst. In een uitermate spannend duel kroop in sporthal Zielhorst het Amersfoortse team door het oog van de naald en won in de laatste seconde met 29-28.

Heren Nieuwegein 4 - ASC ‘91 (20-21)

De handbalheren van ASC ‘91 speelden afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Nieuwegein. Zonder vaste krachten Cor Kemmer en Hugo Allers begon ASC ‘91 niet echt goed aan de wedstrijd en keek het al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Vanaf dat moment nam Amersfoort het initiatief over en kwam op een 2-5 voorsprong. ASC had met name moeite met de linkshandige opbouwspeler van Nieuwegein, die het de verdediging inclusief keeper Nico van Dijk erg moeilijk maakte en waardoor ASC niet echt afstand kon nemen. Met een ruststand van 12-13 was de wedstrijd dan ook nog geenszins gelopen. In de tweede helft een eender beeld, waarbij om en om werd gescoord en waarbij ASC ‘91 met nog zo’n 5 minuten te spelen met 18-20 leidde. Slordigheden bij Amersfoort waren er de oorzaak van dat Nieuwegein kon terugkomen tot 20-20, maar in de allerlaatste minuut van de wedstrijd was het André van de Hoef die het 21e doelpunt aantekende en dus ook de overwinning voor Amersfoort.