Nuttige overwinning voor waterpolohoofdklasser AZ&PC

5 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AZ&PC dat de komende weken een aantal op papier mindere goden te verwerken krijgt, startte tegen nieuwkomer Schuurman BRC uiterst terughoudend. En bij vlagen zelfs laconiek. Met als gevolg al na vier minuten spelen in de eerste periode een achterstand van 0-2. Pas toen scheen het tot de formatie van coach Piet de Zwarte door te dringen, dat er wel degelijk gezwommen diende te worden om voor resultaat in aanmerking te willen komen. Met doelpunten van Lars van de Laan (1-2) en Matthijs Lucas werd dan ook aan dat verzoek voldaan en eindigde de 1e periode in een voor AZ&PC enigszins teleurstellende 2-2. Vervolgens werd in de aansluitende 2e periode de basis gelegd voor de uiteindelijke zege. Met veel tempo, vol geconcentreerd en met gave treffers van Marc Wouters en Erwin Koster werd Borculo naar een 9-2 achterstand gespeeld en leek niets Amersfoort meer in de weg te staan voor een grote overwinning. Maar tegenover een uiterst doeltreffende 2e periode stond weer een weinig enerverende 3e periode, waarin beide teams nauwelijks tot scoren kwamen en waar de voorsprong voor Amersfoort werd uitgebreid naar 11-4. Schuurman BRC rook daarop zijn kansen en gaf in de vierde en laatste periode vol gas. Het kwam terug tot 11-7 en AZ&PC deed eigenlijk niet meer dan het hoogst noodzakelijke, waarbij de twee doelpunten eigenlijk het enige wapenfeit waren. Met 13-8 ging de winst naar AZ&PC, was er weer een hoofdrol voor doelman Bart Pol, maar doofde het waterpolo kaarsje langzaam.

AMERSFOORT - In het sportfondsenbad was het eerste team van AZ&PC afgelopen zaterdag gastheer van Schuurman BRC uit Borculo. Met veel publiek op de tribunes, waaronder een groot gezelschap enthousiaste supporters uit Borculo, speelde AZ&PC weliswaar niet briljant, maar was het wel een uiterst nuttige overwinning die de Amersfoortse ploeg weer een plaats deed stijgen op de ranglijst.

door Huub van Aerssen

Heren Aquarijn - De Amer (10-12)

De waterpoloheren van De Amer moesten afgelopen zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Aquarijn uit en in Nieuwegein. Waar dit op papier misschien wel een ontspannen wedstrijd leek te gaan worden, was dit in werkelijkheid absoluut niet het geval. Alhoewel Amersfoort halverwege de wedstrijd weliswaar met 1-7 op voorsprong stond en de wedstrijd op een monsteruitslag leek af te stevenen, was niets minder waar. In het tweede deel van dit waterpoloduel streed derdeklasser De Amer eigenlijk alleen nog maar tegen zichzelf en ontstonden er vele kansen voor het moedig acterende Aquarijn. Er werd slecht gekeken, weinig overgespeeld en te laat teruggekomen. Daarnaast was het arbitrale duo ook nog eens niet in topvorm en kon Aquarijn moeiteloos dichterbij komen tot 10-12, waarmee uiteindelijk ook de eindstand werd bepaald. Doordat koploper Utrecht verloor van SG Haerlem, gaat De Amer nu aan de leiding in de derde klasse, op slechts één punt gevolgd door VZC Veenendaal en AZ&PC 3.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie