RAVU hoopt op snelle verhuizing naar manegeterrein Leusderweg

5 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Regionale Ambulancevoorziening Utrecht (RAVU) hoopt dat de verhuizing naar het manegeterrein aan de Leusderweg 320 snel geregeld kan worden. De ambulancedienst is al veel langer op zoek naar een nieuwe locatie, omdat de ambulancepost aan De Zonnehof wordt opgeheven. Woordvoerder Duizendstra van de RAVU verwacht dat er straks vijftien voertuigen komen te staan op de nieuwe locatie aan de Leuserweg. Het gaat daarbij om ambulances, zorgauto's en motoren.

door John Spijkerman

De gemeente onderzoekt of het haalbaar is de ambulancedienst RAVU en een tandartsenpraktijk te huisvesten op het manegeterrein aan de Leusderweg 320. Als een en ander financieel en ruimtelijk gezien mogelijk is, wil de gemeente er medewerking aan verlenen.

Duizendstra is manager bedrijfsvoering en verantwoordelijk voor de huisvesting. Hij vertelt dat de ambulancepost aan de Zonnehof qua aanrijdtijden steeds grotere problemen opleverde en dat al veel langer werd gekeken naar een andere locatie. De ambulancepost in De Zonnehof bestrijkt het gebied in het centrum van Amersfoort, maar ook Woudenberg, Soesterberg, Soest, een deel van Leusden vallen eronder. De ambulancedienst hanteert een aanrijdtijd van maximaal 15 minuten. Om ook het buitengebied op tijd te kunnen bereiken, bleek het GGD-gebouw aan De Zonnehof een steeds lastiger plek. ,,De Zonnehof is een moeilijke plek om weg te komen en we moesten naar een grotere locatie'', licht Duizendstra toe. Een locatie dichtbij de snelwegen en aan het begin van de invalswegen tot de stad had de voorkeur van de RAVU. Een ideale plek zou de ergens in de buurt van de Stichtse Rotonde zijn. Dat zou ook goed passen binnen het provinciaal spreidingsplan. Duizendstra vertelt dat de gemeente kwam met het idee de ambulancepost onder te brengen op het manegeterrein.

De gemeente wil het hele terrein aankopen. Een deel ervan moet dan worden doorverkocht aan de RAVU en de tandartsen. In het onderzoek dat de gemeente houdt wordt ervan uitgegaan dat het resterende terrein wordt ingericht als natuurgebied.

Naast de RAVU willen ook vijf tandartsen uit Amersfoort-Zuid naar het manegeterrein verhuizen. Zij willen er een tandheelkundig centrum vestigen. Een van de voortrekkers is tandarts Thibaut de Jong. ,,We zijn al 2,5 jaar bezig. Qua bereikbaarheid is het manegeterrein fantastisch’’ Het is voor de tandartsen bijna onmogelijk iets betaalbaars te vinden in Amersfoort-Zuid met voldoende parkeergelegenheid. De Jong is blij dat de gemeente wil meewerken. Hij geeft aan dat de extra parkeerplekken bij de tandartsenpraktijk in de weekenden ook gebruikt kunnen worden door voetbalclub Amsvorde. De Jong zou ook bereid zijn een speelplaats voor kinderen in te richten op het terrein.

Het college heeft het manegeterrein eerder genoemd als een mogelijke locatie voor zogenaamde ‘aso-woningen’, ook wel woonunits voor onaangepaste huurders. Zolang over de komst van deze aso-woningen' nog geen besluit is genomen, wordt in het onderzoek rekening gehouden met een mogelijk gebruik van het manegeterrein voor deze woonunits.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie