Voorrang voor werkzaamheden aan Stationsplein

5 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Werkzaamheden op het Stationsplein kunnen met voorrang worden uitgevoerd, antwoordt het college van b en w in reactie op vragen van de BPA. Naar aanleiding van een recent ongeluk waarbij een meisje werd aangereden door een bus had de BPA vragen gesteld over de verkeersveiligheid rond het Stationsplein.

Het college wil de Asch Van Wijkckstraat in beide richtingen opstellen voor alle verkeer. Dat moet de bereikbaarheid van het station vergroten en de verkeersveiligheid vergroten. In samenhang daarmee wil het college ook de gevolgen voor de verkeersafwikkeling op het Stationsplein in beeld brengen. Zo nodig zullen maatregelen worden uitgevoerd. Het college moet nog besluiten welke concrete maatregelen worden genomen om de verkeersveiligheid op het Stationsplein te bevorderen. Maar bij de uitvoering van de werkzaamheden bij de busbaan tussen de Stadsring en het Stationsplein, kunnen de noodzakelijke werkzaamheden op het Stationsplein voorrang krijgen.

De BPA was bang dat discussies over het instellen van tweerichtingsverkeer aan de oostzijde van het bustracé zouden zorgen voor onnodige vertraging van de noodzakelijke werkzaamheden aan het Stationsplein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie