Postkantoor niet achter actie

22 februari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het postkantoor aan de Utrechtseweg heeft woensdagochtend niet meegedaan aan de werkonderbreking waartoe de vakbonden hadden opgeroepen.

Begin maart werd bekend dat na de fusie tussen ING en TNT Post, de komende vijf jaar alle postkantoren zullen worden opgeheven. Dat betekent dat 2400 mensen hun baan verliezen. Uit protest tegen de sluiting riepen de bonden de medewerkers op woensdagochtend een uur lang 'werkoverleg' te voeren.

,,We staan niet achter de actie", zegt een potkantoormedewerker, die niet met zijn naam in de krant wil. ,,Iedereen weet al jaren wat er speelt en waar het op uit draait. Je mag blij zijn dat het werk voorlopig blijft en de medewerkers nog de ruimte hebben uit te kijken naar ander werk."

De afgelopen jaren is het aantal postkantoren al teruggelopen van ruim 2000 naar 250 vestigingen. TNT Post wil de komende jaren 750 nieuwe verkooppunten in gebruik nemen. Dat zijn er nu 1850. ING bouwt de komende jaren vestigingen van de Postbank om in ING-kantoren. Het gaat om 283 vestigingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie