‘Kappersvak zit in mijn genen’

20 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Haarstudio Zen is helemaal ingericht op het creëren van dat rustmoment. ,,Alles is op elkaar afgestemd; de kleuren van de salon zorgen voor een rustige ambiance, voor wie even moet wachten, liggen er inspirerende tijdschriften klaar en vanzelfsprekend geen herrie maar gewoon lekkere rustige muziek. Alle elementen passen als een legpuzzel in elkaar”, legt Van Middendorp uit.

Maar er is meer, Van Middendorp heeft het concept van Zen Haarstudio tot in de finesses doorgevoerd; hij gebruikt enkel groene stroom, schenkt biologische koffie en thee en gebruikt voor zijn werkzaamheden enkel plantaardige grondstoffen. Alles moet kloppen vindt Van Middendorp. Duurzaam ondernemen is bovendien belangrijk voor hem. ,,De aarde is ons erfgoed, ook als ondernemer moet je je verantwoording nemen. Niet alleen tegenover de wereld maar ook zeker tegenover je klanten”, aldus Van Middendorp. Vooral in het kappersvak wordt met heel veel chemische middelen gewerkt waarvan de gevolgen lang niet altijd bekend zijn en die bovendien belastend zijn voor mens en milieu. Dat probeer ik in mijn onderneming tot het minimum te beperken.”

Van Middeldorp werkt in zijn haarstudio met het Spaanse merk Fuente. Dit merk gebruikt uitsluitend natuurlijke grondstoffen voor haar producten. De kleuringen van Fuente zijn helemaal vrij van ammonia en toch is het resultaat voor honderd procent grijsdekkend. ,,Er is dus geen enkele reden om voor een chemisch product te kiezen”, meent Van Middendorp.

u Zen Haarstudio, Arnhemseweg 39, 033 4610165

AMERSFOORT - Sinds kort is Zen Haarstudio er in Amersfoort gevestigd, een haarstudio waar natuurlijk evenwicht op nummer 1 staat. Dat klinkt misschien ietwat zweverig maar niets is minder waar; want naast aandacht voor milieu en het innerlijk van de mens knipt kapper/eigenaar Edy van Middendorp natuurlijk ook de nieuwste coupes. Samen met zijn zus had Van Middendorp jarenlang een eigen kapsalon in Leusden. Hoewel het erg goed ging, besloten ze hun bedrijf te verkopen en opnieuw te beginnen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie