MIA ruikt kampioenschap

20 februari 2008 om 00:00 Nieuws

In de wedstrijden waar gestreden wordt om het kampioenschap, gaat het bijna altijd om het resultaat en niet om mooi spel. Zo ook zaterdag in sporthal Schuilenburg, want het spel was bepaald niet om aan te zien. Wel was het de hele wedstrijd spannend. MIA scoorde pas na 5 minuten als eerste en die voorsprong bleef vrijwel steeds op het scorebord staan. HKC beet fel van zich af, maar wist geen voorsprong te nemen. Toch bleef de ploeg uit Hengelo goed volgen, want in de eerste helft sloeg MIA pas vijf minuten voor tijd het eerste gaatje van drie doelpunten. Met de stand van 9-6 brak de pauze aan, maar de vele trouwe en luidruchtige MIA fans waren nog niet gerust op een goede uitslag. HKC was in de wedstrijd erg scherp en elke kleine misstap van de Amersfoorters werd genadeloos afgestraft. En omdat de verdedigingen in beide vakken heersten, was het vooral belangrijk om de rust te bewaren en alleen de goede kansen te pakken.

Nog twee punten verwijderd van de 2e klasse AMERSFOORT - Na de 14-13 overwinning tegen HKC afgelopen zaterdag, hebben de korfballers van MIA het kampioenschap binnen handbereik. Want met nog drie wedstrijden te spelen, heeft MIA aan één overwinning genoeg. MIA trok in deze belangrijkste wedstrijd van het seizoen aan het langste eind, maar de overwinning kwam moeizaam tot stand. MIA heeft nu 5 punten voorsprong op de nummer twee, GZ/ARA uit Borne.

Op de knieën

Ook in de tweede helft ging de wedstrijd zeer gelijk op. Even, bij een stand van 13-9, leek het dat MIA kon doordrukken, maar de gasten kwamen weer terug tot 13-11. Met nog 12 minuten te spelen was eigenlijk alles nog mogelijk. Bij 14-11 werd HKC bijna op de knieën gedwongen. Een omdraaibal van Annemieke Dijkstra rolde over de korf en er niet in en dus kon er afgevangen worden door een HKC heer. In de daaropvolgende aanval tekende HKC 14-12 aan waarmee het ongemeen spannend werd. In deze laatste fase van de wedstrijd kon MIA niet de rust opbrengen om elkaar goed uit te spelen. Acht aanvallen leidden in die periode tot slechts één schot. Maar omdat HKC in de tang zat bij de MIA verdediging kwam ook deze ploeg nauwelijks tot een goed uitgespeelde aanval. Met nog 2 minuten op de klok kreeg MIA een strafworp tegen, waarmee HKC tot op één punt kwam. 120 seconden later kwam uiteindelijk de moeizame zege tot stand. Met 14-13 was MIA weliswaar de terechte winnaar, maar van een mooie wedstrijd was zelden sprake. In de volgende de wedstrijd van MIA tegen SEV, zijn twee punten genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Doelpunten MIA: Matthijs Jongeneel 6, Annemieke Dijkstra 5, Ilse van Rooijen 2 en Mark Siderius 1.