Klinkende overwinning basketbaldames Crackerjacks

20 februari 2008 om 00:00 Nieuws

De wedstrijd begon aanvankelijk erg voorzichtig en lange tijd ging het voor beide ploegen gelijk op. Hoewel de aanval door Amersfoort rustig werd opgezet, wilden de ballen er eenvoudigweg niet in. De verdediging van Crackerjacks leek wel een gatenkaas die de thuisploeg in staat stelde om na afloop van het eerste kwart een gaatje te slaan van 1 punt (15-14). Het tweede kwart werd door Crackerjacks sterk begonnen en vielen de ballen nu wel op de juiste plaats. Waddinxveen kwam duidelijk lengte tekort tegen de sterk spelende centers van Crackerjacks en kwam er in de rebound nauwelijks aan te pas. Met name de Amersfoortse Nikol Snoeren leek de ballen overal vandaan te plukken en scoorde dan ook veel punten onder het bord. Met een geruststellende 26-38 werd er na twee kwarten gerust. In het derde kwart trok Crackerjacks direct weer fel van leer, waarbij ook Noortje van Scharrenburg de basket goed wist te vinden en veel punten scoorde uit mooie individuele acties. De man to man verdediging stond sterk en Waddinxveen kreeg weinig ruimte inside. Een 2-14 run betekende het einde van het verzet van de thuisploeg en met een 33-60 voorsprong begon Crackerjacks aan het vierde en laatste kwart. In dat kwart bleef Amersfoort fanatiek spelen en was van verslapping geen sprake. Daphne Reurslag bleef daarbij sterk in de bucket ondanks veel onbestrafte duw fouten van de tegenstander. Met prima passwerk van de guard en forwards werd de vrije vrouw gezocht en maakte Crackerjacks het karwei eenvoudig af (41-88). De Amersfoortse basketbaldames gaan nu fier aan kop in de tweede klasse. Punten Crackerjacks: Noortje van Scharrenbug 25, Daphne Reurslag 24, Nikol Snoeren 21, Suzanne Visser 6, Femke Jansen 3, Jackelien de Vries 2.

AMERSFOORT - In en tegen Waddinxveen behaalden de Crackerjacks dames afgelopen zaterdagavond alweer de vijfde overwinning op rij. Met 41-81 werd het arme Waddinxveen de zaal uitgeveegd en konden de Amersfoortse meiden terugblikken op een meer dan verdiende basketbalzege.

door Huub van Aerssen

Heren Binnenland - Crackerjacks (88-51)

De heren speelden in Barendrecht tegen titelkandidaat Binnenland. Al direct aan het begin van de wedstrijd liet de thuisploeg zien waarom ze als titelkandidaat worden aangemerkt: Ze vlogen letterlijk over het veld en al snel keek Crackerjacks tegen een forse achterstand aan. Pas in het 2e kwart kon Amersfoort terugkomen tot 7 punten, maar in het derde kwart was het alweer Binnenland wat de klok sloeg. Crackerjacks liep eigenlijk voortdurend achter de feiten aan en was conditioneel absoluut niet opgewassen tegen de Barendrechters. Een forse nederlaag voor Crackerjacks was dan ook het gevolg en zal de vraag blijven wanneer de basketbalheren de eerste overwinning gaan behalen.