Grote belangstelling voor ZZP café

20 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Twee jaar geleden merkte Marja Postema uit Kattenbroek, dat er veel ZZP-ers in dat stadsdeel waren. Zij nam het initiatief tot het organiseren van netwerkbijeenkomsten. Aanvankelijk werden de bijeenkomsten druk bezocht, er werden zelfs speciale thema avonden georganiseerd. Het netwerk dutte daarna wat in.

Ontmoeting en uitwisseling voor zelfstandigen VATHORST - Vorige week dinsdagavond werd in De Kamers een ‘hernieuwd’ ZZP café gehouden. Bedoeld als plek voor de zelfstandige (ondernemer) zonder personeel (ZZP), oftewel eenmanszaken. Doorgewinterde zelfstandigen, alsook frisse starters konden hier verhaal halen of hun verhaal doen. Ga je als ZZP-er voornamelijk solistisch te werk, deze avond gaf de mogelijkheid tot ontmoeten en uitwisselen van ervaringen. De avond werd door ruim twintig belangstellende ZZP-ers -van zeer verschillende pluimage- bezocht.

door Tim van der Hammen

Vandaar de oproep voor een ‘nieuw’ ZZP café anno 2008, bedoeld voor heel Amersfoort-Noord (Zielhorst, Schothorst, Kattenbroek, Nieuwland en Vathorst). Een grotere groep heeft meer draagvlak en heeft meer kracht.

Ondernemersverhalen

Het ZZP-café was vooral bedoeld voor ontmoeting en het uitwisselen van ondernemersverhalen. Er was voor deze avond geen programma opgesteld, men verwachtte meer vanuit het spontane gesprek een geslaagde avond te kunnen.

Ook speelt De Kamers een rol bij het ZZP café, De Kamers biedt ruimte aan om het ZZP café te houden, Verbreding naar ZZP-ers in Amersfoort-Noord betekent ook meer bekendheid voor De Kamers. Wellicht kunnen ZZP-ers op termijn ingeschakeld worden netwerkpresentaties of bij activiteiten.

Starters

Afgelopen december heeft de Kamer van Koophandel Nederland de 100.000e starter ingeschreven. Nog nooit eerder hebben zoveel personen in 1 jaar tijd een bedrijf gestart. Ook worden er regelmatig Startersbijeenkomsten georganiseerd door de Kamer van Koophandel. Het ‘eigen’ bedrijf staat flink in de belangstelling. Zelfstandige ondernemers zijn van groot belang voor de economie. Niet alleen als producenten van goederen en diensten en als werkgevers, maar ook als vernieuwers: vertalers van theoretische ideeën naar praktische producten en diensten.

Ervaringen

De avond begon schoorvoetend met zo’n vijf deelnemers, maar na de zoveelste gestarte voorstelronde druppelde er steeds meer mensen binnen. Het was een bont gezelschap: van bedrijfscoach tot goudsmid, HRM-er, seniorenmakelaar, psycholoog en therapeut. Net voorzichtig gestarte- als doorgewinterde ondernemers. Er werden verschillende ervaringen uitgewisseld van het succesvol acquisitie plegen, de leukste opdracht tot een goede belastingtip.

Geslaagde avond

De initiatiefnemers van dit ZZP café Heleen van Tilburg, Noelle Sanders, Christine Jagenberg, Marja Postema en Anja van Wingerden kunnen terugkijken op een geslaagde avond.

Gezien de grote belangstelling zal hier zeker een vervolg op komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie