Aanvullende vragen over brand Elleboogkerk

13 februari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Burger Partij Amersfoort (BPA) heeft aanvullende vragen gesteld over de brand die op maandag 22 oktober 2007 woedde in de Elleboogkerk. De partij weten wie er tijdens de uitvoering van de loodgieterswerkzaamheden aan de Elleboogkerk ter plekke toezicht heeft gehouden.

De BPA merkt op dat het ingeschakelde loodgietersbedrijf een eenmanszaak was. Op de bewuste maandagmorgen zou de loodgieter alleen hebben samengewerkt met 'slechts één ingehuurde ongekwalificeerde scholier van 16 jaar oud'. Eerder meldde het college van b en w dat contractueel ligt de het volledige toezicht op de werkzaamheden bij de SRO ligt, maar de BPA wil weten wie ter plekke toezicht hield. ,,Was dit toezicht ter plaatse een gekwalificeerde toezichthouder van de SRO, een onbekende of via een derde ingehuurde gekwalificeerde toezichthouder?''

De BPA wil ook van het college horen hoe het toezicht ter plaatse bij het onderhoud met open vuur aan Rijks- en gemeentelijke monumenten wel had moeten gebeuren. De partij vindt dat het contractueel verplichte toezicht ter plaatse op de werkplek en meer specifiek bij Rijks- en gemeentelijke monumenten 'nu eens goed' moet worden gewaarborgd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie