De Amer in tweede helft voorbij De Ham

13 februari 2008 om 00:00 Nieuws

De Ham is een zeer ervaren ploeg met vele oud hoofdklasse spelers. Door slim spel kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong en tot halverwege de wedstrijd konden ze door bekeken passes en lepe balletjes bij De Amer in de buurt blijven (5-6). Amersfoort zette daar een enorme wilskracht tegenover, wat het ook de twee laatste perioden wist vol te houden. Elke aanval werd voluit gezwommen en dat brak De Ham uiteindelijk op. In periode drie en vier scoorde Amersfoort zeven keer, terwijl De Ham slechts eenmaal het net vond, waardoor de einduitslag 12-7 werd. Op papier leek het daardoor een eenvoudige overwinning, maar dat vereiste wel de nodige inspanning. Komend weekend bezoekt De Amer De Meer dat slechts een plaatsje onder Amersfoort staat. Om in de race voor het kampioenschap te blijven, dient er minimaal te worden gewonnen. Doelpunten De Amer: Jaap Bos 4, Xander Coemans 3, Frits de Vries 2, Caspar Renkers, Remco de Frankrijker en Eric Spithoven 1.

AMERSFOORT - De waterpoloheren van De Amer gaven De Ham uit Wormerveer twee periodes lang de hoop op een goede afloop. In het tweede deel van dit competitietreffen sloeg De Amer echter genadeloos toe en overklaste de bezoekers. De betere conditie van de keistedelingen liet na afloop een 12-7 winst op het scorebord zien.

door Huub van Aerssen

Dames Aquarius - SG Amersfoort (5-7)

Voor de waterpolodames van De Amer stonden afgelopen week tijdens de training het verdedigen, het schieten en het scoren centraal. Die elementen had de ploeg ook nodig voor de lastige wedstrijd tegen Aquarius uit het Noord Hollandse Schagen. In een ondiep bad waarin slechts 1.20m water stond leek Schagen in het voordeel, maar Amersfoort was klaar voor een stevige partij waterpolo. Al vrij snel in de 1e periode kwam Amersfoort op achterstand, maar in plaats van het ‘cappie’ te laten hangen, wisten de Amersfoortse dames deze tegenslag om te zetten in een positieve agressiviteit, waardoor het al weer snel gelijk was. Met een 2-2 stand begon Amersfoort aan de 2e periode, waarin het op voorsprong wist te komen en die voorsprong vervolgens niet meer afstond. Keistad speelde solide, verdedigde goed en knokte voor wat het waard was. De 5-7 was dan ook uitermate verdiend en wat nog belangrijker was: er stond weer een team!

Doelpunten SG Amersfoort: Tessa Renkers 3, Tirza Rigter 2, Helga van Hamersveld en Marieke Ruijzing 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie