BC Amersfoort naar finale om de landstitel badminton

13 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Eigenlijk verliep dit dubbelweekend zonder al te veel problemen voor vigerend landskampioen BC Amersfoort. Van Zundert/Velo bood in het eerste duel in Wateringen weliswaar nog de nodige tegenstand, maar dat schrikte BCA geenszins af. Amersfoort trad aan zonder de geblesseerde Yao Jie en de jeugdige vervangster Eefje Muskens, die haar logischerwijs verving, verdiende alle bewondering in haar partij tegen de sterke Ginny Severein, ondanks het feit dat ze net tekort kwam.

AMERSFOORT - Het eerste team van Badminton Combinatie Amersfoort heeft zich afgelopen weekend moeiteloos geplaatst voor de finale om de landstitel. In Wateringen en in de eigen Juliana van Stolberghal ging dit ten koste van Van Zundert/Velo, dat in eigenhuis met 2-6 werd teruggewezen en in Amersfoort definitief ten onder ging.

door Huub van Aerssen

Ook het vrouwendubbel Paulien van Dooremalen en Lotte Bruil kwam niet tot winst , waarbij het Amersfoortse dubbel vooral in de tweede game veel last leek te ondervinden van de lichtinval in de Wateringse sporthal. Larisa Griga won haar beide partijen in het enkelspel en in het mixeddubbel met Palyama. Ondanks dat zij diezelfde dag pas in Nederland aankwam, leek zij daar absoluut geen hinder van te ondervinden.

Dicky Palyama had in het enkelspel drie games nodig tegen Rune Massing en ook Pang en Residay deden wat van hen verwacht werd. Afgelopen zondag was het dan ook zo goed als zeker dat BC Amersfoort in de eigen Juliana van Stolberghal de winst zeker niet meer zou laten glippen. Verloren Bruil en Dooremalen op de zaterdag, nu lieten zij zien hoe het wel moest. In twee games (21-16 en 21-14) werd het Wateringse koppel Ginny Severein en Lisa Malaihollo weggeslagen en was daarmee weer alles in evenwicht. Eric Pang haalde het beslissende punt binnen door in het tweede mannenenkel de sterk spelende Dennis van Daalen te kloppen.

De tegenstander van BC Amersfoort in de finale is Duinwijck, dat maar net tot winst wist te komen tegen Van Zijderveld. Op zaterdagavond 23 februari aanstaande zal deze finale om de landstitel tussen beide clubs worden gespeeld in de Juliana van Stolberghal, de thuishaven van de Amersfoortse formatie. De vigerend landskampioen zal daarbij uitermate geconcentreerd aan de gang moeten, want nog niet zo lang geleden verloor BC Amersfoort van dit goede team uit Haarlem. BC Amersfoort coach Fred van Wankum is er samen met zijn team en manager Wim Top klaar voor en kijken gezamenlijk uit naar de naderende confrontatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie