Forza Hoogland onderuit

13 februari 2008 om 00:00 Nieuws

De vorige ontmoeting tussen beide ploegen resulteerde eveneens in een overwinning voor Amsterdam en dus was Forza er alles aan gelegen om dat deze keer in eigen huis recht te trekken en daarmee de leiding over te nemen. Hoogland kwam in de eerste set goed uit de startblokken, bouwde al snel een voorsprong op en hield Vicksburg goed onder druk. Echter door een aantal mindere passes en daardoor meest voorspelbare aanvallen van Forza, wist Vicksburg niet alleen terug te komen, maar ook een voorsprong te nemen. Hoogland bleef daardoor achter de feiten aanlopen en verloor de set met 21-25. In de 2e set ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. Het niveau van beide teams was goed te noemen en vele rally’s werden gekenmerkt door hard werken en fraaie punten. Een uiterst gemotiveerd Hoogland wist uiteindelijk deze tweede set met 25-23 naar zich toe te trekken, waardoor het de tussenstand weer gelijk trok. De derde set was een walk over voor de Forza meiden. Vicksburg werd eenvoudig weg overklast en de set ging dan ook met 25-16 naar de Hooglandse formatie. Een geheel ander Forza in de vierde set; futloos veel persoonlijke fouten en ongeconcentreerd!. Hoogland werd overlopen en ditmaal ging Vicksburg met de eer strijken (13-25). De beslissende vijfde set stond voor beide teams bol van de zenuwen, waarbij Amsterdam uiteindelijk beschikte over de sterkste zenuwen. Kleine fouten aan Forza zijde werden genadeloos afgestraft en met minimaal verschil (13-15), ging de winst alsnog naar Amsterdam. Door deze nederlaag staat Forza Hoogland nu 1 punt onder koploper Vicksburg en wacht het komend weekend de lastige wedstrijd tegen de de nummer 3, Abcoude.

Volleybaldames komen net tekort AMERSFOORT - De volleybaltopper afgelopen zaterdag in de promotieklasse tussen de nummer 1 (Vicksburg Amsterdam) en de nummer 2 (Forza Hoogland), ging maar net voor de Amersfoortse formatie verloren. In sporthal Nieuwland moest zij na vijf sets de meerdere erkennen in Amsterdam (2-3).

Heren Forza Hoogland - Oberon (2-3)

Hoogland bood ditmaal meer tegenstand dan in de eerder in het seizoen gespeelde wedstrijd tegen Oberon, waar het kansloos onderuit ging. Een vijfde set moest ditmaal de beslissing brengen. De eerste set gingen beide teams gelijk op en pakte Forza halverwege een voorsprong van vijf punten. Oberon daarentegen vocht zich terug in de set en leek het voordeel naar zich toe te gaan trekken. Maar op basis van geconcentreerd spel en vechtlust ging de winst toch nipt naar Hoogland (26-24). In de tweede set kwam Oberon op stoom, de spanning bij Hoogland nam toe en er werden steeds meer fouten gemaakt. Forza moest dan ook toezien dat de set kansloos werd verloren (18-25). Forza coach Jan Visser bracht in de derde set een aantal ander spelers in het veld in de hoop Oberon hiermee te verrassen. Maar de Weespenaren lieten zich niet om de tuin leiden, speelden hun eigen spelletje met een geweldige spelverdeler en lieten met 17-25 Hoogland het achterste van hun schoenen zien. Toch liet Hoogland blijken dat het nog n iet verslagen was en begon uiterst fel en vastberaden aan de 4e set. Het bouwde een voorsprong op van 8 punten en ondanks het feit dat Oberon hier nog wel wat aan kon sleutelen, bleek dit niet meer voldoende en ging die belangrijke 4e set met 25-21 naar Hoogland, dat daarmee een beslissende vijfde set wist af te dwingen. Oberon liet daarbij zien dat het beter bij de les was, bouwde een voorsprong op en won uiteindelijk niet alleen de set (11-15), maar ook de wedstrijd.

Forza coach Jan Visser: ,,Een solide en sterk team dat Oberon met een schat aan ervaring in het veld. Wij moeten het nog te vaak hebben van vechtlust, waardoor het technisch en tactisch niet altijd even goed wil lukken. Toch hebben we een prima wedstrijd gespeeld en laten zien dat we tot goed volleybal in staat zijn. Onze doelstelling om dit seizoen een vijfde of zelfs vierde positie te behalen, ligt zeker binnen bereik. We zullen de resterende wedstrijden dan ook vol aan de bak moeten.”