Rugbyclub Eemland toont veerkracht

6 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Sparta begon gedreven aan de wedstrijd en wist met fysiek spel de Amersfoortse formatie direct op eigen helft terug te drukken en ging ook op zoek naar de openingsscore. Met goed gecoördineerde drives wist Sparta dan ook al na vijf minuten de 5-0 op het scorebord te prikken. De gehaaid spelende thuisploeg wist in die fase Eemland totaal uit het spel te halen en maakte gretig gebruik van de eigen kracht: grote sterke voorwaartsen met de nodige rugby ervaring! De momenten echter dat Eemland de bal een aantal fasen in de ploeg wist te houden en de ¾ en wist aan te spelen, was Amersfoort gevaarlijk. Maar die momenten waren de eerste 25 minuten sporadisch. Vanuit wederom een aantal drives wist Sparta na 20 minuten de stand op 10-0 te brengen. Sparta speelde het spel slim: veel vertragen en de bal vooral niet de lijn in spelen was een voor de thuisploeg beproefde techniek. Toch wist Eemland vanuit een line out onverwachts een try te scoren, waarmee de tussenstand weer wat draaglijker werd. Geleidelijk aan vocht Amersfoort zich terug in de wedstrijd en paste haar speelstijl aan, waarbij de ballen voornamelijk werden gespeeld in de line en waarbij Eemland de Spartanen onder druk kon zetten. Met goed voorwaartsen spel wist Sparta weliswaar weer op de helft van Eemland te komen en de 15-5 te produceren, maar met een schitterend uitgespeelde ¾ aanval wist Nick Hielckert de ruststand op 15-10 te brengen. De tweede helft kende een heel ander beeld, waarbij de krachten bij de grote voorwaartsen van Sparta geleidelijk aan begonnen weg te vloeien. Toch was het weer Sparta dat de score kon uitbreiden (20-10) en met slim spel het Eemland bijzonder lastig maakte. Maar Amersfoort rook de kansen, liet de bal snel rond gaan en wist zo’n 20 minuten voor tijd met een goed uitgespeelde aanval de stand terug te brengen tot 20-17. Op basis van de goede conditie bij de Amersfoorters volgde er kort daarop een try en stond Eemland zowaar op voorsprong (20-22). Die voorsprong werd vervolgens in het laatste kwartier niet meer uit handen gegeven, waardoor Eemland de wedstrijd uiteindelijk winnend wist af te sluiten.

AMERSFOORT - De derde wedstrijd in één week speelde zich voor de rugbyers van Eemland af in Rotterdam bij nieuwkomer Sparta, een team dat zich in de tweede helft van het seizoen versterkt had met een aantal buitenlandse spelers. In een interessante en zinderende wedstrijd met twee verschillende spelstijlen, won RC Eemland uiteindelijk nipt met 20-22.