Volleybalheren Forza Hoogland stunten

6 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Al direct vanaf het eerste fluitsignaal in de eerste set speelde het Forza team van coach Jan Visser met volle overtuiging. Brutaal nam het al snel de leiding tegen een stroef spelend Gemini-S. Hoogland speelde geconcentreerd en maakte het de Hilversummers bijzonder moeilijk. De thuisformatie die grossierde in service fouten, had absoluut geen antwoord tegen een sterk blokkerend Hoogland, dat zich ook gesteund wist door een uitstekende verdediging. Met die wapens slaagde Forza Hoogland er in om de druk bij de tegenstander neer te leggen, die daar niet echt mee wist om te gaan, waardoor de eerste set met duidelijke cijfers (16-25) werd binnengehaald door Hoogland. In de tweede set continueerde Forza het goede spel uit de set er voor, toonden initiatief en dwongen daarmee de punten af. De aanval scoorde op de juiste momenten, precies daar waar Gemini veel persoonlijke fouten produceerde. Alhoewel Hilversum in deze 2e set weliswaar dichtbij kon blijven, slaagde het er niet in om de set naar zich toe te trekken en ging ook deze set met 15-22 naar Forza Hoogland. De keistedelingen genoten zichtbaar van hun eigen spel, wat ze vervolgens ook in de derde set wederom etaleerden. Gesteund door de vele supporters die uit Hoogland waren meegereisd, werd ook in die set weer vol gas gegeven, waarbij Forza meerdere malen aan de leiding ging, maar waar Hilversum steeds weer wist terug te krabbelen. Beide teams knokten voor wat ze waard waren wat resulteerde in spannende en lange rally’s, waarin Forza verdedigend uitstekend werk verrichtte. Het kreeg zelfs bij de standen 23-24 en 24-25 twee setpunten, maar wist die niet te verzilveren waardoor Gemini-S met een stand van 27-25 de derde set in eigen huis hield. De Hooglandse formatie zette zich in de vierde set schrap omdat het Gemini geenszins in de gelegenheid wilde stellen om er alsnog een vijfde set uit te slepen. Forza slaagde dan ook volledig in die opzet en voelde naarmate de set vorderde dat het eigenlijk niets meer te vrezen had van de koploper in de eerste klasse. Al snel kwam Hoogland op een comfortabele 1-7 voorsprong, bleef vervolgens uiterst geconcentreerd verder spelen en sleepte niet alleen de vierde set binnen (18-25), maar tevens de zo belangrijke 1-3 overwinning. Voor het team van coach Jan Visser een goede opsteker en het geloof in eigen kunnen. Het in deze wedstrijd vertoonde spel en het collectieve optreden zag er sterk uit of zoals spelverdeler Jeroen Stevenaards na afloop zei: “ Alsof we een ander team hadden staan!” Komend weekend ontvangt Forza Hoogland in de eigen sporthal Nieuwland de nummer drie uit de competitie Oberon.

AMERSFOORT - Het eerste team van volleybalvereniging Forza Hoogland reisde afgelopen vrijdag af naar Hilversum voor de uitwedstrijd tegen Gemini-S. Koploper en kampioenskandidaat Gemini bleek in dit volleybal uiteindelijk de mindere en verloor verrassend met 1-3 van een uitstekend spelende Hooglandse formatie.

Dames Gemini - Forza Hoogland (1-3)

Voor de derde keer in dit seizoen speelden de volleybaldames van Forza Hoogland tegen het Hilversumse Gemini-S. In beide vorige ontmoetingen wist het team van coach Harry van Surksum een overwinning in de wacht te slepen en ook in dit derde treffen was er winst voor de ploeg uit Hoogland, wat daardoor gedeeld aan kop van het klassement gaat in de promotieklasse. In de eerste set werd Gemini volledig overklast door de Hooglandse dames. Aanvallend verliep het goed, waardoor Hilversum volledig ontregeld werd. De setstand van 25-15 was dan ook een juiste afspiegeling van het prima spel van Hoogland. Ook in de tweede set nam Forza al snel een voorsprong en op een tussenstand van 9-18 leek de set eigenlijk al te zijn gestreden. Maar Hoogland verzuimde in die fase om het af te maken, waarbij het voornamelijk schortte in de aanval. Gemini-S wist aan het eind van de set zelfs terug te komen tot 21-21. Maar op dat moment leek Forza te zijn wakker geschud en wist net op tijd de set met 22-25 winnend af te sluiten. Hoogland continueerde in de daaropvolgende derde set haar slechte spel, waarmee eens temeer weer duidelijk werd dat Hoogland moeite heeft om vier sets lang geconcentreerd te volleyballen. De derde set ging dan ook verdiend naar Gemini, dat daarmee de achterstand terugbracht tot 1-2 in sets. Al vrij snel in de vierde set kwamen de Hooglandse dames op een achterstand van vier punten en werd wederom niet het niveau van de 1e set gehaald. Dit kwam voornamelijk doordat Hilversum verdedigend een tandje had bij geschakeld na de winst van de set er voor. Maar met veel concentratie en wilskracht ging de vierde set naar Forza Hoogland (20-25), dat daarmee niet alleen de wedstrijd won met 1-3, maar tevens goede zaken deed met betrekking tot de koppositie die het nu deelt met Vicksburg uit Amsterdam. Komende zaterdag wacht in sporthal Nieuwland het duel tussen beide koplopers en zal bij winst Hoogland alleen aan de leiding gaan.

Heren HEVO - Keistad (0-4)

De Keistad heren onder leiding van coach Olaf Ratterman deden goede zaken en verstevigden door deze overwinning de koppositie in de 2e divisie.