SG Amersfoort komt tekort

6 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Vol goede moed en een bank vol wissels vertrokken de waterpolomeiden naar Alkmaar. De thuiswedstrijd tegen DAW was maar nipt gewonnen en alhoewel de Alkmaarse dames op een bescheiden zevende plaats bivakkeerden, mocht dat een vertekend beeld worden genoemd, want DAW speelde een flink aantal wedstrijden minder dan de Amersfoortse opponent en had tegen een aantal sterke ploegen het nodige resultaat neergezet. Gewaarschuwd, maar vol enthousiasme en concentratie werd begonnen aan de 1e periode, waar al snel bleek dat het wel eens een moeilijk avondje zou kunnen gaan worden. Naarmate de periode vorderde werd het spel van Amersfoort steeds onrustiger, was het reactievermogen minimaal en stond er aan het eind van die periode een 3-1 achterstand op het scorebord. De pressing van Alkmaar daarentegen was goed en Amersfoort had moeite om er door heen te komen. En kwam SG Amersfoort dan wel in buurt van het doel van de thuisclub, dan volgde vaak een slechte passing tot grote frustratie van speelsters en coach. Een compliment ook aan de Alkmaarse formatie die het spelletje slim en effectief speelde en dapper gebruik maakte van het ongecontroleerde spel van Amersfoort. Het was te danken aan het goede spel van de Amersfoortse goalie dat Alkmaar maar vier keer tot scoren wist te komen, want zij stond werkelijk als een rots in branding bij de vele schoten afgevuurd door DAW. Daarnaast kon SG Amersfoort zich alleen maar beperken tot verdedigen, want aanvallend kon het absoluut geen vuist maken. Gefrustreerd en met een 4-1 nederlaag, die eigenlijk niet nodig was geweest als Amersfoort het koppie er had bijgehouden, werd terug gereisd naar Keistad en wacht komend weekend het lastige treffen tegen Aquarius, waarbij mag worden gehoopt dat het vertrouwen geen al te grote deuk heeft opgelopen. Doelpunt SG Amersfoort: Rosan in ‘t Veld.

Toch onnodig verlies waterpolodames AMERSFOORT - Het eerste dameswaterpoloteam van de Startgemeenschap Amersfoort, vertrok afgelopen zaterdag naar Alkmaar voor de ontmoeting tegen het laaggeklasseerde Proface DAW. Alhoewel het op papier een eenvoudige opgave leek te gaan worden, bleek de werkelijkheid anders uit te vallen. Met 4-1 werd de Amersfoortse subtopper teruggewezen en reisde hevig gefrustreerd terug naar Keistad.

door Huub van Aerssen

GZC Donk - AZ&PC (14-11)

In Gouda verloor de Amersfoortse waterpolo hoofdklasser AZ&PC van koploper GZC Donk. Lange tijd kon Amersfoort aanklampen, maar in de tweede periode sloeg Donk een gaatje van twee doelpunten. In het verloop van de wedstrijd slaagde AZ&PC er weliswaar niet meer in om die achterstand ongedaan te maken, maar kon terugblikken op een prima wedstrijd waarin een goede teamprestatie aan de basis stond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie