Allround aerobic- instructeur

6 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Na een poos samen brainstormen ontstond JN Body Business, een andere nieuwe manier van opleiden. Bij JN Body Business ligt de nadruk op de praktijk van de theorie, komen alleen die onderwerpen aan bod die er ook echt iets toe doen. ,,Natuurlijk moet je weten waar de spiergroepen zitten die je traint, maar om alles van het menselijk lichaam te leren gaat veel te ver. Dan heb je veel meer aan didactische vaardigheden, want daar gaat het echt om in de aerobicsles. Wij hebben alle overbodige ballast overboord gegooid en gaan voor praktijkgericht onderwijs.”

Cursisten van JN Body Business krijgen allereerst een gedegen aerobictraining daarnaast staan ze ook direct voor de klas. ,,Al onze leerlingen lopen stage bij een van ons tweeën”, legt Nancy uit. ,,Dat bespaart hen de vaak moeilijke zoektocht naar een stageplaats en ze hebben ze krijgen direct ervaring in het draaien van een les. Het geven van een aerobicsles is niet zo eenvoudig als het lijkt”, aldus Jacqueline. ,,Je bent niet alleen instructeur, het interessant maken van de les is minstens zo belangrijk. Wanneer de les saai is, komen de deelnemers niet weer terug en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je moet het dus een beetje leuk maken, je bent instructeur en entertainer tegelijk. Daarom is het ook zo belangrijk dat cursisten van het begin af aan in staat worden gesteld om zelf voor de klas te staan. Dat voorkomt koudwatervrees én dat is nu juist de reden waarom veel pasafgestudeerden uiteindelijk niet voor de klas terecht komen.“

De eerste lichting cursisten van JN Body Business is net afgestudeerd. De tweede serie cursussen start op 15 maart. In tien zaterdagmiddagen worden de ins en outs van de aerobic geleerd. JN Body Business geeft al haar cursisten een baangarantie. De lessen worden gegeven in de Pellikaan Raquet en Health Club.

u JN Body Business, jnbodybusiness@live.nl, Jacqueline Viola 06-108 09 257, Nancy van der Marel 06-275 86 651.

AMERSFOORT - Jacqueline Viola en Nancy van der Marel, geven al jarenlang aerobicles en zijn ‘masters’ in hun vak. Goede aerobicinstructeurs zijn schaars en daarom zijn Jacqueline en Viola hun eigen aerobicklas gestart; JN Body Business leidt aerobicsenthousiasten op tot instructeur. Jacqueline: ,,Het tekort aan goede aerobicinstructeurs is voor ons de aanleiding geweest om onze eigen aerobicopleiding te starten.” Jacqueline en Nancy zijn niet zomaar van de ene op de andere dag gestart met JN Body Business.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie