Beltona Cup voor VVZA

31 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Voor TOV, de verliezende finalist, lag na afloop in het clubhuis van Cobu Boys op sportpark Zielhorst een cheque klaar van 300 euro. De koploper in de derde klasse D van het zaterdagvoetbal, de afdeling waarin ook Nieuwland een rol van betekenis speelt, had in de eindstrijd lange tijd uitzicht op de hoofdprijs gehad. Binnen een minuut of twintig had de formatie van de Spakenburgse trainer Henk van Zoeren een voorsprong van 2-0 genomen. Pim Kranendonk was de eerste speler die de overigens prima acterende VVZA-doelman Werner Rijk het nakijken gaf: 1-0.

Vierdeklasser winnaar na strafschoppen AMERSFOORT - Strafschoppen waren dinsdagavond op het kunstgrasveld van Cobu Boys nodig om de winnaar van de Beltona Cup te bepalen. De spelers van VVZA bleken dat onderdeel van de voetbalsport beter te beheersen dan hun tegenstanders uit Baarn. De beloning was een cheque van 400 euro die de Amersfoortse vierdeklasser kan besteden aan artikelen, beschikbaar gesteld door toernooisponsor Hans van Weelden.

door Balt Gmelig

Amper tien minuten later kon de kleine meegereisde aanhang van de Baarnse club voor de tweede keer juichen maar dit keer niet voor een doelpunt van een eigen speler. De jeugdige VVZA'er Tommy Mannien, dit seizoen begonnen als speler van de A1, was zo ongelukkig om de bal in zijn eigen doel te deponeren: 2-0.

Een meevaller voor de dat moment goed spelende TOV-formatie die daarna met een beter spelend VVZA kreeg te maken. De ploeg van trainer Nico van Miltenburg, wiens opvolger voor het nieuwe seizoen nog niet bekend is (voorzitter Nico van der Weide: ,,Wij zijn in gesprek met een kandidaat."), kreeg genoeg kansen maar zag alleen via een strafschop kans in de eerste helft tot scoren te komen. Sebastiaan Verhoeve faalde vanaf elf meter niet: 2-1.

Ook in de tweede helft waren beide partijen goed aan elkaar gewaagd. VVZA mocht niet klagen toen Sjoerd van de Pol met een schot het houtwerk raakte. Dat was voor de Emiclaer-bewoners het sein om de jacht op de gelijkmaker te vergroten. De beloning voor het aanvallende spel kregen zij in de slotfase. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd stond Bjorn van Daal op de goede plek om een voorzet van Verhoeve te kunnen afronden. De spits passeerde de pas 17-jarige TOV-doelman Youri Bos met een kopbal: 2-2.

Cobu Boys - APWC 1-1

De strijd om de derde plaats werd ook door strafschoppen beslist, met 4-3 in het voordeel van APWC. De ploeg mocht met dat resultaat niet klagen. Pas twee minuten voor tijd zag Emile Brouwer uit een strafschop kans om een 1-0 achterstand, opgelopen door een Cobu Boys-speler Denny Kwakman benutte penalty, weg te werken.