Tweede zege voor dames Crackerjacks

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

De wedstrijd begon voor beide teams erg moeizaam. Vooral bij Crackerjacks lukte het maar niet om tot scoren te komen, wat Punch in de gelegenheid stelde om al snel een voorsprong te nemen. In de laatste vijf minuten van het eerste kwart begon Crackerjacks eindelijk de basket te vinden met fraaie scores van Daphne Reurslag. Voor Punch werd het steeds moeilijker om door de Amersfoortse verdediging te breken en het 1e kwart werd dan ook afgesloten met een 12-11 voorsprong. In het 2e kwart begon Crackerjacks ijzersterk, waarbij drie maal achter elkaar werd gescoord, een score die werd besloten met een wonderschone driepunter van Wilma Klaster. Stand einde 2e kwart: 23-11. Het 3e kwart kende een ander Amersfoort, dat niet meer in staat bleek tot goed verdedigen en dat Punch liet terugkomen tot 29-24, wat tevens de ruststand betekende. Na de thee herpakte Crackerjacks zich goed, er werd weer gescoord en de voorsprong werd allengs groter. Maar in de laatste fase van het 3e kwart was het weer mis en liet Crackerjacks het hopeloos afweten. De verdediging leek wel een gatenkaas en er werd aan Amersfoortse zijde nauwelijks meer gescoord. Punch maakte daar weer gretig gebruik van en verkleinde de voorsprong naar 45-38. Waarschijnlijk was deze mindere vertoning van Amersfoort de aanleiding voor een goed laatste kwart, want Crackerjacks verhoogde het tempo en gaf Punch nauwelijks ruimte voor het goed opzetten van een aanval. Met name door een paar uiterst domme fouten aan Keistad zijde slaagde Punch er toch nog in om de score wat draaglijker te maken, maar verder dan een aantal vrije worpen en een tweetal afstandsschoten kwam Delft niet. Crackerjacks daarentegen vond de weg naar het bord wel goed en met mooie scores van Nikol Snoeren en Wilma Klaster kon de wedstrijd uiteindelijk winnend worden afgesloten met 66-49. Komende week wederom een thuiswedstrijd tegen Zoebas, eveneens uit Delft. Punten Crackerjacks: Daphne Reurslag 14, Vanessa Vis 14, Wilma Klaster 13, Noortje van Scharrenburg 10. Nikol Snoeren 8, Siska van Apeldoorn 5 en Michella van de Kleij 2.

AMERSFOORT - De basketbaldames van Crackerjacks speelden afgelopen zaterdag in sporthal Rustenburg tegen Punch uit Delft. Ondanks een kwartier vertraging vanwege verkeershinder werd het een prachtige overwinning voor de Amersfoortse dames (66-49), die daarmee, met twee wedstrijden gespeeld, het maximale aantal punten vergaarden in de 2e klasse van het Rayon.