Spetterende handbalderby

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Tot het uiterste gemotiveerd begonnen beide teams aan deze derby, waarbij het maar om een ding ging: de punten binnenslepen. Vanaf de eerste seconde van de wedstrijd gingen beide teams volkomen gelijk op en was het ASC ‘91 dat de score opende door een doelpunt van de goed spelende Van ‘t Westeinde. Bij een stand van 3-3, halverwege de eerste helft, kwam Fulmen Fidelitas beter in het spel en werd ASC ‘91 op tempo en met gevarieerd aanvalsspel teruggewezen naar een 3-5 achterstand. Het leek er op dat de dames van ASC het hoge tempo niet meer konden bijhouden, waardoor er met het rustsignaal een stand van 3-7 op het scorebord stond. In deze eerste helft was er ongetwijfeld een hoofdrol voor Fidelitas keepster Chantal van Hamersveld (oud ASC doelvrouwe) weggelegd en kwam ook Melany Pels regelmatig tot scoren. Aan het begin van de tweede helft een beter uit de startblokken komend ASC, dat zowaar Fidelitas ver terugdrong in de verdediging. Het kwam zelfs halverwege die tweede helft terug tot 8-9, een fase, waarin Fulmen Fidelitas niet erg kon overtuigen. Maar ogenschijnlijk wakker geschrokken door een veel beter anticiperend ASC, ging zo’n tien minuten voor tijd het gas er op bij de Fidelitas dames, die geleidelijk aan uitliepen naar een 9-11 voorsprong. Wat ASC in de laatste minuten ook probeerde het lukte eenvoudig weg niet meer om aansluiting te vinden, mede door het knappe verdedigen van Fidelitas. Al met al een bij vlagen temporijke wedstrijd, waarin beide teams er vol voor gingen, maar waar Fulmen Fidelitas na twee keer dertig minuten over de langste adem beschikte.

Verdiende zege dames Fulmen Fidelitas AMERSFOORT - In sporthal Zielhorst stond afgelopen zondag de handbalontmoeting tussen de Amersfoortse teams van ASC ‘91 en Fulmen Fidelitas op het programma. In deze bij vlagen aantrekkelijke en spannende derby ging de winst uiteindelijk naar Fidelitas (9-11), maar had er voor ASC ‘91 met wat meer agressie in het spel, best wel een puntje in gezeten.

Heren ASC ‘91 - Shot (17-20)

Een compleet ASC keek eigenlijk al vrij snel tegen een 2-5 achterstand aan door snelle breaks van de mannen van Shot. ASC dat met knappe schoten vanuit de tweede lijn veelvuldig tot scoren kwam, kroop langzaam dichterbij en ging zelfs met een 10-9 voorsprong de rust in. In de tweede helft een nagenoeg gelijk beeld, waarin Shot halverwege op een 14-18 voorsprong stond en ASC eigenlijk steeds achter de feiten aanliep. Het spel werd grimmiger en ASC kende een korte opleving. Maar desondanks slaagden de Amersfoortse heren er niet meer in om aansluiting te vinden en moesten de overwinning (overigens volkomen terecht) aan Shot laten.