Leidse studenten zoek: 82 - 0

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

De Amersfoortse ploeg had er afgelopen weekend zin in en na een goede voorbereiding konden zij bijna niet wachten om de ‘wei’ te betreden. Vanaf de kick off werden de Leidse studenten teruggedrongen op eigen helft en was het de eerste tien minuten van de wedstrijd alleen maar te danken aan een mindere laatste pass van de Amersfoorters dat er niet gescoord werd. Maar kort daarna lukte het de thuisploeg om na een schitterende aanval over vele schijven een try te drukken en de conversie te benutten (7-0). Dit was tevens het signaal om het gaspedaal nog wat verder in te drukken en met werkelijk fantastisch rugby werden de bezoekers ver teruggedrongen op eigen helft. Dit legde zoveel druk bij de Leidse studenten dat korte tijd later het jeugdige talent Kjell Bulens met een schitterende actie de tweede try aantekende voor Eemland (12-0). LSRG gaf de moed net op, knokte zichzelf terug op de helft van de thuisploeg en probeerde de verdediging van Eemland onder druk te zetten. Bij één van die aanvallen verloor Leiden echter in kansrijke positie de bal en het antwoord aan Eemlandzijde liet derhalve niet lang op zich wachten: door snel reageren wist Eemland uit te breken en via een groot aantal fasen werd de derde try gelanceerd (19-0). De Amersfoortse voorwaartsen dicteerden het open spel, wonnen nagenoeg alle rucks en mauls en wisten door clean balbezit veelvuldig de ¾ aan het werk te zetten. Deze maakten hier gretig gebruik van en speelden hun opponenten letterlijk zoek. Daarnaast was het support spel van de gehele ploeg fantastisch om naar te kijken. Iedere speler had altijd een aantal mensen bij zich waar de bal naar toe gepasst kon worden met als resultaat nog een 4-tal tries voor de rust, waarbij de een nog mooier dan de ander. De 41-0 ruststand was dan ook een juiste afspiegeling van de wedstrijd tot aan dat moment. In de tweede helft zette LSRG alles op alles om een grotere nederlaag te voorkomen en wist Eemland in de eerste vijftien minuten van scoren af te houden door goed verdedigend spel, waarbij het balbezit echter volledig voor de thuisploeg was. Door gebruik te maken van het gehele veld, waarbij zowel de voorwaartsen als de ¾’en werden betrokken, scoorde Eemland nog maar liefst 6 keer en bracht de eindstand op 82-0. Een uitstekend resultaat voor het team van coach Willem Schrijver.

AMERSFOORT - Het eerste team van rugbyclub Eemland speelde afgelopen zondag in eigen huis het team van de Leidse studenten (LSRG) volledig van de mat. Op sportpark Bokkeduinen kregen de studenten, geklasseerd op een laatste positie in de eerste klasse, rugbyles van Eemland en verloren afgetekend met 82-0.