Forza komt laat op gang

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Forza liet in de eerste set absoluut niet zien dat het de promotieklasse aanvoert. Al snel kwam het op een 7-2 achterstand, waarbij in tegenstelling tot de week er voor de pass wel goed was, maar er aanvallend nauwelijks iets van terecht kwam. UvO daarentegen speelde verrassend sterk, verdedigde goed en stond niet toe dat Forza dichterbij kwam. De set ging dan ook verdiend met 23-25 naar de Amsterdamse dames. Het begin van de tweede set leverde ook nog de nodige problemen op voor Hoogland, maar halverwege leken de Forza dames te ontwaken. Aanvallend begon het beter te lopen en kreeg Amsterdam steeds meer druk op de verdediging. Met 25-20 werd deze set dan ook een prooi voor Hoogland, dat daarmee de stand in sets weer gelijk trok. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Hoogland alsmaar sterker en speelde eindelijk weer eens op het oude niveau, overigens zonder absolute hoogtepunten. Geleidelijk aan werd Amsterdam verpulverd en liet Hoogland zien dat het niet voor niets aan de kop gaat. Met setstanden van 25-15 (derde set) en 25-9 (vierde set), werd het toch nog een aangename middag voor de Hooglandse dames, alhoewel er ook gezegd mocht worden dat er toch twee punten onnodig verloren waren gegaan (inclusief bonuspunt). Het team van coach Harry van Surksum speelt komend weekend in Hilversum de uitwedstrijd tegen Gemini-S.

Toch winst voor Hooglandse volleybaldames HOOGLAND - Het damesvolleybalteam van Forza Hoogland, koploper in de promotieklasse, speelde afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen het als tiende geplaatste Amsterdamse UvO. Na een matige eerste set, die uiteindelijk door UvO werd gewonnen, herstelde Hoogland zich en won uiteindelijk eenvoudig met 3-1.

door Huub van Aerssen

Heren Forza Hoogland - Gemini-S (3-1)

Ook de volleybalheren van Forza Hoogland kenden een aangename middag, alhoewel er ook hier tijdens het verloop van de wedstrijd sprake was van een fors verloop. Hoogland ging goed van start, kende een prima pass en speelde aanvallend sterk. Gemini had in de eerste set eigenlijk nauwelijks wat in te brengen tegen het verzorgde spel van de thuisploeg. Uiterst geconcentreerd werd die 1e set dan ook met 25-12 gewonnen. De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste set, waarbij Hoogland verzorgd volleybal speelde, waarop de gasten uit Hilversum geen antwoord hadden. Al vrij snel werd een forse voorsprong opgebouwd die naarmate de set vorderde ook niet meer uit handen werd gegeven. Met 25-14 was ook deze set een prooi voor de Hooglanders. Vervolgens was een ommekeer: Forza Hoogland werd op alle fronten slordiger en met name de pass kwam niet meer aan. Hierdoor werd het aanvallend allemaal wat minder en kreeg Gemini de gehele derde set de ruimte om bij te blijven. Alleen op basis van vechtlust kon worden gesteld dat de set uiteindelijk was verdiend, maar daarmee was dan ook alles gezegd (25-23). In de vierde set werd het alleen nog maar erger voor het team van coach Jan Visser: ongeconcentreerd, met veel persoonlijke fouten en uitermate verward spel, wist Gemini toch een puntje mee naar Hilversum te nemen en kon Forza Hoogland het zichzelf alleen maar kwalijk nemen dat het verzuimde om de punten in eigen huis te houden. Toch was er aan de andere kant eindelijk weer eens een overwinning en met drie zware wedstrijden voor de boeg (de top drie van de 1e klasse) was dat zeker een lichtpuntje. Vrijdag aanstaande in Hilversum de wedstrijd tegen het vierde team van Gemini dat momenteel de lijst aanvoert in de 1e klasse.

Heren AVV Keistad - Madjoe (2-3)

De koploper in de 2e divisie AVV Keistad, liep afgelopen zaterdag tegen een nederlaag aan en moest punten inleveren tegen een ontketend Madjoe. Al direct vanaf de eerste set liet Madjoe zien dat het tot goed en gedegen volleybal in staat was. Keistad liep telkenmale achter de feiten aan en verloor de 1e set dan ook met 24-26. Ondanks dat de thuisploeg in de 2e set de stand gelijk trok (25-21), was dit titanengevecht nog lang niet gestreden. Met setwinst voor Madjoe in de 3e set en winst voor Keistad in de 4e, moest een 5e set de doorslag gaan geven. Ook hier bleek Madjoe de sterkste, waardoor verlies voor Keistad een feit was. Desondanks blijft Keistad aan kop in de 2e divisie.