Vriendschap leidt tot Boengerd

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Zaterdagavond rond zeven uur afgesproken met Lydia Jansen, de bedrijfsleider van De Boengerd. Onverwacht komen er even later nieuwe gasten binnen. Lydia verontschuldigt zich en biedt een kopje koffie aan. Tijd om eens goed rond te kijken naar het interieur, een typisch oud Hollandse inrichting, de sfeer uitademend van de jaren twintig. Aan de linkerkant een gezellige bar, voor de rest gevuld met tafels en stoelen om te eten.

Nieuw Grand Café annex eetcafé van start VATHORST - Wat gebeurt er als twee vrienden die elkaar achttien jaar kennen een langgekoesterde wens ook daadwerkelijk verwezenlijken? Een nieuwe horecagelegenheid in Vathorst: begin december vorig jaar opende Drink- en Eeterij de Boengerd (dialect voor boomgaard) aan de Darthuizerberg haar deuren. Wie zijn die vrienden die met veel enthousiasme en passie deze Drink- en Eeterij runnen? Een kijkje achter de schermen van De Boengerd.

door Tim van der Hammen

Als even later Lydia haar taken heeft volbracht schuift ze aan. Ze is afkomstig uit Nijkerk en heeft jarenlang de Landmacht gediend (Geneeskundige Dienst), haar horecavriend Gerwin van de Pol is ruim tien jaar (internationaal) ervaren in de horeca. Lydia: ,,We zijn al achttien jaar goed bevriend, het is altijd onze wens geweest samen iets te beginnen. Gerwin heeft op Kos gewerkt (Griekenland), Frankrijk maar ook in de Mariënburg in Amersfoort. Reeds langer runt hij met veel plezier Feest café Xero aan De Singel in Nijkerk. Toen ons ter ore kwam dat dit nieuwe pand beschikbaar kwam hebben we niet lang getwijfeld. Een Nijkerkse aangelegenheid dus.”

Deuren geopend

Na het maken van plannen en treffen van voorbereidingen was het op 7 december zover: De Boengerd opende zijn deuren en sindsdien loopt het als een trein. Lydia: ,,We willen dat onze gasten hier lekker kunnen eten en daarna gewoon op hun gemak kunnen blijven zitten. Of het nu om een lekker drankje aan de bar gaat in het Grand Café of om uitgebreid te tafelen, het is allemaal mogelijk. We hebben een hele leuke gepassioneerde ploeg kunnen samenstellen die er helemaal voor gaat. Ook voor (bedrijfs)feesten, bijeenkomsten en speciale buffetten is de Boengerd op weekdagen beschikbaar.”

Met drie koks en een chef-kok worden typische Hollandse maaltijden geserveerd vanaf een lunch- en dinerkaart. De dinerkaart biedt voorgerechten, vlees- en visgerechten, een vegetarische maaltijdsalade en uiteraard keuze uit diverse nagerechten. Een dagsoep en een afwisselend weekmenu completeren het geheel. Lydia: ,,Hoe De Boengerd zich verder ontwikkelt zien we wel, ook wat de kaart betreft. Als iemand ons vooraf vraagt of we spareribs hebben (niet standaard op de kaart), dan zorgen we dat we het in huis hebben. We laten alles lekker op ons afkomen.”

Aan de voorzijde van De Boengerd is de grond met zand al geëgaliseerd, hier moet een groot terras komen waar bij mooi weer lekker buiten gezeten kan worden. Binnenkort wordt het terras bestraat. Waar het heengaat met De Boengerd is nog niet bekend, aan het enthousiasme van Lydia, Gerwin en hun ploeg zal het zeker niet liggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie