Spetterend concert Ali B. op Amersfoortse Berg

29 januari 2008 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - Rapper Ali B. heeft maandagmiddag een spetterend concert gegeven bij scholengemeenschap De Amersfoortse Berg. In een stampvolle aula bracht hij al zijn hits ten gehore, evenals zijn single 'Dit gaat fout', waarin hij wijst op de oorzaak en gevolgen van de klimaatveranderingen.

Het veranderende klimaat was de aanleiding voor de populaire Marokkaanse rapper jongeren te betrekken bij de discussie over het milieu en hen te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid iets te veranderen. Binnen het project Switch Now bezocht hij een aantal middelbare scholen en maandag was De Amersfoortse Berg aan de beurt. Voorafgaand aan het Switch Now-concert debatteerden de leerlingen onder leiding van Ali B. met elkaar over de noodzaak meer rekening met het milieu te houden. De klimaatmiddag was tevens de aftrap van The Bet. Alle leerlingen uit de tweede klas gingen een weddenschap aan met Milieu-wethouder Gerda Eerdmans. Als zij er in twee maanden tijd thuis in slagen om minimaal acht procent energie te besparen, draagt de gemeente 5000 euro bij aan de aanschaf van zonnecollectoren.

De komende weken zullen de lessen van de tweede klassers worden aangepast en in het teken staan van het milieu. Zo wordt bij wiskunde gekeken naar hoe cijfers door organisaties in hun voordeel gemanipuleerd zijn en zullen bij het taalonderwijs teksten worden behandeld die raakvlakken hebben met het milieu. Bij Engels zullen bijvoorbeeld de -Engelstalige- website GreenPeace worden bekeken.

Op 17 april wordt het hele project afgesloten met De Amersfoortse Berg-aan-zee-dag. Op die dag wordt van alles georganiseerd, zoals een excursie naar een elektriciteitscentrale, een bezoek aan Green Peaceschip Sirius en een wedstrijd met autootjes die op zonne-energie rijden. Ook wil de school Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer, uitnodigen om haar milieufilm toe te lichten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie