Winst voor SG Amersfoort

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

SG Amersfoort was voor aanvang van de wedstrijd al gewaarschuwd voor het lastige HPC, dat in een eerdere wedstrijd koploper Het Y al de das had om gedaan. Daar de uitwedstrijd tegen Heemstede eindigde in een gelijkspel, was SG Amersfoort er alles aan gelegen om nu de punten binnen te halen. Toch keek de thuisploeg al snel tegen een achterstand aan, maar kon deze, nog voor het verstrijken van de eerste periode, ombuigen in een kleine voorsprong. Verdedigend zaten beide ploegen goed in elkaar en ook aanvallend ontstonden er diverse kansen. Geleidelijk aan breidde Amersfoort de voorsprong uit en gaf die tot aan het eind van de wedstrijd ook niet meer uit handen. De manmeer situaties werden optimaal uitgebuit en ook in ondertal behield de thuisploeg de controle over het spel. De Amersfoortse doelvrouwe speelde daarin een grote rol en stopte onder andere twee strafworpen. Door met name goed en integer teamspel speelde Amersfoort de wedstrijd rustig en beheerst uit en de twee winstpunten waren dan ook dik verdiend. Door deze overwinning steeg SG Amersfoort naar een 2e positie en doet het nog volop mee in de strijd om de titel. Over twee weken staat de uitwedstrijd tegen het laaggeplaatste DAW Finenzo op het programma en daar zal Amersfoort moeten laten zien dat het niet voor niets zo hoog geklasseerd staat, Doelpunten SG Amersfoort: Marieke Ruijzing 2, Janine Huijden, Renske van der Kolk, Helga van Hamersveld en Tessa Renkers allen 1.

Waterpolodames in top klassement AMERSFOORT - In de eerste wedstrijd van dit nieuwe jaar zwommen de waterpolodames van SG Amersfoort naar een zwaar bevochten overwinning. In het eigen sportfondsenbad werd het taaie HPC uit Heemstede verdiend met 6-5 verslagen.

door Huub van Aerssen

Heren De Amer - ZV Utrecht (7-7)

In een cruciale fase van de competitie, waarin de komende drie duels bepalend zijn voor de rangschikking in de 3e klasse, liet De Amer in de thuiswedstrijd tegen koploper ZV Utrecht toch een duur punt liggen. Lang leek het er op dat het team van coach Zeger Eijer de volle winst zou pakken en daarmee de koppositie zou overnemen van de Domstedelingen. Na de eerste periode stond het al 4-1 en speelde Amersfoort goed en gedegen waterpolo. De afwezigheid van midvoor Remco de Frankrijker brak de ploeg in het vervolg van de wedstrijd echter op. Door gebrek aan de vaste aanspeelmogelijkheid in de top van de aanval, kon De Amer aanvallend weinig potten breken. De bezoekers, die absoluut geen flitsend waterpolo lieten zien, konden derhalve bij de Amersfoorters in de buurt blijven en nota bene tien seconden voor het laatste fluitsignaal de “zure” gelijkmaker (7-7) aantekenen. Door deze puntendeling is De Amer gezakt naar een derde positie op de ranglijst met één punt achterstand op koploper Utrecht. Komend weekend wacht het lastige Flevo. Het bijzondere aan die wedstrijd is dat Amer coach Eijer de Nijkerkers afgelopen jaar nog onder zijn hoede had, terwijl de huidige coach van Flevo, Margarita Bollink, drie jaar geleden bij de Amersfoortse formatie aan de kant stond. Periodestanden: 4-1, 0-1, 2-3 en 1-2

Doelpunten De Amer: Jaap Bos 3, Eric Spithoven 2, Xander Coemans en Richard Cozijnsen beiden 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie