Handbaldames Fidelitas hard onderuit

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

In de wetenschap dat er bij eventuele winst een tweede positie zou worden bereikt, begon Fidelitas uiterst gespannen en met de zenuwen in de benen aan deze moeilijke opgave. Maar al na enkele minuten stond er een vervelende 0-3 tussenstand op het scorebord en leek Nijenrodes een makkelijke middag te gaan krijgen. Maar niets was minder waar, zeker niet in de eerste 30 minuten van dit handbaltreffen. Fidelitas kon na een kwartier spelen goed aanklampen, scoorde met regelmaat door de goed spelende Melany Pels en had ook verdedigend de zaken op rij, waar tevens een hoofdrol was weggelegd voor de sterk keepende Amersfoortse doelvrouwe Chantal van Hamersveld. Ondanks de vele tijdstraffen aan Amersfoortse zijde kon Fulmen Fidelitas geenszins ontevreden zijn met een ruststand van 7-10 en keken de volle tribunes vol verwachting uit naar het tweede deel van deze “topper”. Maar al snel bleek dat de Amersfoortse dames het kruit verschoten hadden. Nijenrodes schakelde een versnelling hoger en met speels gemak, maar bovenal aanvallend fris en temporijk spel werd de thuisploeg bij vlagen onder de voet gelopen. Het geroutineerde team uit Breukelen liet Amersfoort continu letterlijk achter de feiten aanlopen en kende nauwelijks enige tegenstand van formaat. Het ontbrak Fulmen Fidelitas zeker niet aan inzet en geloof in eigen kunnen, maar tegen dit handbalgeweld was absoluut geen kruit gewassen. Sterker nog: Fidelitas kreeg bij tijd en wijle handballes, waarin door Nijenrodes meerdere malen werd getoond hoe je een goede aanval moet uitspelen en vervolgens moet afronden. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er dan ook een voor Nijenrodes meer dan verdiende 11-23 op het scorebord, verlieten de Amersfoortse dames met hangende koppies de zaal en gingen er twee punten mee naar Breukelen. Ondanks deze nederlaag behield Fulmen Fidelitas de derde positie op de ranglijst in de derde klasse.

AMERSFOORT - Sporthal Zielhorst was afgelopen zondag de locatie waar de handbaldames van Fulmen Fidelitas het moesten opnemen tegen koploper en titelkandidaat Nijenrodes uit Breukelen. Na een aanvankelijke aardige eerste 30 minuten, was Fidelitas in de tweede helft de weg kwijt en werd geroutineerd naar een 11-23 nederlaag gespeeld.