Eerste succes Crackerjacksdames

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De basketbaldames van Crackerjacks die in de tweede seizoenshelft uitkomen in de 2e klasse van het Rayon, boekten afgelopen zondag de eerste winst. Tegen Cangeroes uit Utrecht werd met 31-47 gewonnen. De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang en vele acties werden door beide partijen onbenut gelaten. De Amersfoortse Siska van Apeldoorn wist laat in het eerste kwart de wedstrijd open te breken met een overtuigende driepunter, waarna dat kwart werd afgesloten met een 6-12 voorsprong voor Crackerjacks. Ondanks dat er bij Crackerjacks in da aanval weinig lukte - passes kwamen niet aan en kansen werden onbenut gelaten - wisten de Amersfoortse dames toch de rust te bewaren. Mede door het goede spel van Noortje van Scharrenburg, die vele vrije worpen goed benutte, kon de voorsprong worden uitgebreid naar 25-39 na afloop van het 2e kwart. In het derde kwart slaagde Crackerjacks er telkenmale in om door de verdediging van Cangeroes te breken, wat niet altijd resulteerde in punten. Het 4e en laatste kwart kende veel fysiek "geweld", waardoor er onnodig harde fouten werden gemaakt. Toch speelden de Amersfoortse basketbaldames hun eigen spelletje en met een 31-47 eindstand was de eerste winst in de tweede seizoenshelft binnen. Punten Crackerjacks: Noortje van Scharrenburg 16, Siska van Apeldoorn 11, Daphne Reurslag 8, Nikol Snoeren en Vanessa Vis beiden 5 en Michella v/d Kleij 2.

Heren Crackerjacks - BOB (62-75)

Ook de basketbalheren kwamen afgelopen weekend in actie. In sporthal Zielhorst was Crackerjacks gastheer van BOB uit Oud Beijerland. De Amersfoortse heren die in dit tweede deel van de competitie uitkomen in de hoogste competitie van de Provincie, begonnen sterk en namen al vroeg in de wedstrijd de leiding. De sterk spelende Luuk Konings, in het 1e kwart al goed voor tien punten, sloot dat kwart mooi af met een buzzerbeater (21-15). In het tweede kwart speelde Crackerjacks beduidend minder en kon BOB zelfs aan het eind van dat kwart een 31-32 voorsprong nemen. Ondanks de lengte in het team van BOB, kon Crackerjacks aardig bij blijven en was er zeker wel wat te halen. Alhoewel BOB probeerde om een full court zone press te spelen, werd dit door Crackerjacks eenvoudig opgelost. Maar de zone die BOB daarna neerzette, zorgde voor meer problemen en vergde van Crackerjacks iets meer creativiteit. Uiteindelijk was het de conditie die de doorslag gaf en waarbij BOB in het laatste kwart orde op zaken kon stellen en met 62-75 de punten meenam naar Oud Beijerland. Topscorers Crackerjacks: Luuk Konings 19 en Dominique Vis 13.