Planontwikkeling 't Spijkertje duurt langer dan verwacht

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

KOPPEL - De Eemhaven moet het voorlopig nog doen zonder een nieuw Spijkertje. Projectontwikkelaar Schipper Bosch verwacht dat niet voor 2010 kan worden begonnen met de bouw van een nieuw pand op de plek van het voormalige graanpakhuis.

Schipper Bosch kocht de locatie vorig jaar juni van amusementsbedrijf Krijco. De projectontwikkelaar liet vervolgens weten de tweede helft van 2007 te gebruiken om plannen te ontwikkelen. Die planontwikkeling heeft echter nog geen concrete resultaten opgeleverd. ,,We hebben te maken met een andere prognose en hebben meer tijd nodig om er een plan van te maken. Daar ligt niet een concrete reden aan ten grondslag, er kunnen nu eenmaal andere dingen doorheen komen", legt woordvoerder Mirjam Velthuis uit. ,,Het is daarom vooralsnog niet aannemelijk dat er voor 2010 wordt gebouwd. Dat er wat gaat komen is zeker, maar het gaat nog wel even duren." Volgens haar is ook nog niet met architecten gesproken.

Velthuis noemt het dossier Spijkertje een delicate kwestie. ,,Wij hebben het overgenomen, terwijl er in de jaren daarvoor veel over 't Spijkertje te doen is geweest. Dat hebben we ook allemaal overgenomen bij de koop van de locatie. In feite zijn we weer van vooraf aan begonnen. Het pand is slechts enkele maanden geleden overgenomen en voor iets in bijvoorbeeld Vathorst wordt gebouwd, ben je ook enkele jaren verder."

Pakhuis 't Spijkertje kwam in 1998 in handen van Krijco. Vanwege de bouwvallige staat en het gevaar voor de omgeving werd in 2005 besloten het pand te slopen. Architect Micha de Haas presenteerde eind 2005 in opdracht van Krijco zijn ontwerp voor het nieuwe spijkertje, dat onderkomen moest gaan bieden aan een horecavoorziening. Het uitvoeren van het ontwerp bleek echter een miljoen duurder dan vooraf berekend en realisatie was daarom voor Krijco niet meer commercieel rendabel. In juni vorig jaar verkocht het amusementsbedrijf de locatie aan Schipper Bosch.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie