'Concert Heesters gaat gewoon door'

9 januari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het concert van Johannes Heesters in Theater De Flint gaat 16 februari gewoon door. Heesters gaat ervan uit dat hij dan voldoende is hersteld van zijn gebroken ribben. Dat zegt Gerard van Vliet, de Amersfoortse zakenman die de 104-jarige zanger en acteur naar Amersfoort heeft gehaald. Onderaan dit bericht staat een videoboodschap van Heesters voor het Amersfoortse publiek.

door André van der Velde

De in Amersfoort geboren zanger viel op nieuwjaarsdag in zijn vakantiehuis in het Oostenrijkse Alpbach. ,,Hij en zijn vrouw Simone Rethel struikelden 's nachts over een opstapje toen hij naar de wc ging. Aanvankelijk leek het er op dat hij alleen zijn hoofd had gestoten, maar de volgende ochtend had hij een enorme pijn in zijn borstkas. In het ziekenhuis van Innsbruck bleek vervolgens dat hij enkele ribben had gebroken", aldus Van Vliet, die geregeld contact heeft met de familie Heesters.

In tegenstelling tot berichten in andere media, ligt Heesters volgens Van Vliet niet meer in het ziekenhuis. ,,Hij zou maandag naar huis gaan, maar dat bleek niet verstandig. Daarom is hij opgenomen in een particulier zorghotel. Op het moment dat hij weer redelijkerwijs zelfstandig dingen kan doen, gaat hij naar huis. Naar verwachting is dat over een week of drie, vier."

Van Vliet heeft met directeur Erkelens van De Flint contact gehad om de mogelijkheid te bekijken het concert te verschuiven. Dat zou geen enkel probleem zijn, maar Simone en de behandelend artsen hebben mij verzekerd dat het concert doorgaat. Johannes kan al weer zingen, maar het enige dat echt pijn doet is als hij moet hoesten." Heesters richt zich nadrukkelijk op het concert in Amersfoort. ,,Hij is totaal niet bezig met zijn gebroken ribben. Hij doet dagelijks allerlei stemoefeningen en hij heeft het verplegend personeel zelfs al getrakteerd op een concert."

De initiatiefnemer van het concert is onder de indruk van de veerkracht van de hoogbejaarde zanger. ,,Volgens de artsen heeft hij het gestel van een 40-jarige man. Toen ik hem eind vorig jaar bezocht om een en ander over het concert te bespreken, heb ik zijn spierkracht getest. Hij oefent, onder normale omstandigheden, dagelijks met gewichten en laat ik dit zeggen: er zijn jongeren die er slechter aan toe zijn dan hij."

Kort voor zijn valpartij heeft Johannes Heesters een videoboodschap ingesproken voor het Amersfoortse publiek. Meer informatie over de zanger is onder meer te vinden op de website www.johannesheesters.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie