RC Eemland start nieuwe jaar met verlies

9 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Bij aankomst was duidelijk dat Te Werve een geroutineerd team op de been had gebracht, wat veel individuele klasse kende. De wedstrijd begon voor beide teams aftastend, niet alleen tussen de teams, maar ook de grenzen van de referee. Eemland startte gedisciplineerd en probeerde met snelheid het spel te dicteren. Dit werd echter in de kiem gesmoord door de thuisploeg die goed tackelde en bovenal het spel op vakkundige wijze wist te vertragen door op het “randje” te spelen. De grenzen van de scheidsrechter werden geroutineerd opgezocht door Te Werve, wat Amersfoort daarmee een tikje uit het spel bracht. Een en ander resulteerde in een tweetal penalty’s tegen en een voorsprong van 6-0 voor de thuisploeg. Den Haag begon te geloven in een stuntje tegen de nummer vier en speelde voornamelijk via de voorwaartsen door het midden van het veld. Verdedigend wist de ¾ lijn de aanvallen van Eemland in de kiem te smoren, waardoor de snelle jongens uit Amersfoort nauwelijks kansen kregen. Kort voor rust verloor Eemland de discipline en werd een van de spelers uit het veld gestuurd, waardoor Amersfoort verder moest met 14 man. In een onduidelijke situatie wist vervolgens de thuisploeg een try te drukken, waardoor er met rust een 13-0 achterstand op het scorebord prijkte. In de 2e helft tapte Eemland uit een ander vaatje en kwam langzaam weer terug in de wedstrijd. Ondanks het gemis van een speler aan Amersfoortse zijde was er weliswaar veelvuldig balbezit, maar miste Eemland keer op keer de finesse om de verdediging van Te Werve te omzeilen. De keistedelingen zagen dientengevolge de achterstand steeds verder oplopen tot 20-0. Dit was eindelijk het signaal om het tempo op te voeren en met snel spel werd de Haagse ploeg teruggedrongen, wat resulteerde in een try van Nick Hielckert, waarbij de conversie helaas werd gemist (20-5). Eemland ging er weer in geloven en zocht veelvuldig de aanval onder leiding van oudgediende Bob Gussenhoven en de twee gebroeders Bulens, wat dan ook een 2e try opleverde door Kjell Bulens (20-10). De tijd was echter te kort om nog dichterbij te komen, waarbij Eemland op een cruciaal moment even het hoofd verloor en dat betaalde met een verloren wedstrijd.

AMERSFOORT - Rugbyclub Amersfoort startte 2008 met de lastige uitwedstrijd tegen Te Werve, een club waar je niet makkelijk wint en waar het team per zondag wijzigt in sterkte. Met 20-10 werd Amersfoort teruggewezen en moest ook een plaats inleveren op de ranglijst van de 1e klasse.