MIA pas in 2e helft op toeren

9 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Met komend weekend de uitwedstrijd tegen de nummer een in de derde klasse, GZ/ARA, op het programma, mocht MIA zich afgelopen weekend geen misstap veroorloven. Toch begon de ploeg zwak aan de wedstrijd. Door een te laag baltempo en voorspelbare passings in één van de twee vakken, konden te tegenstanders uit Enschede telkenmale het aanvalsspel van dit viertal ontregelen, waardoor MIA in de verdediging onnodige druk kreeg. Het Amersfoortse team kon geen afstand nemen terwijl Vakgericht daarentegen goed mee kon blijven doen.

AMERSFOORT - De korfballers van MIA kenden een goede start in 2008. Met 14-9 werd, op het eigen sportpark aan de Schothorsterlaan, tegenstander Vakgericht uit Enschede op zij gezet, zij het overigens wel met enige moeite. Dit had alles te maken met de kerstperiode, waarin slechts eenmaal werd getraind. MIA was onwennig in de passing en de doelpogingen waren onzuiver. Het Amersfoortse team probeerde dit op technisch en tactisch vlak op te lossen en Vakgericht, uiteraard geconfronteerd met dezelfde trainingsproblemen, stelde hier bovenal vechtlust tegenover.

In het tweede deel van de eerste helft roken de gasten zelfs kansen en kwamen tot tweemaal toe brutaal op voorsprong. Van Vakgericht, vierde in de competitie met een flinke puntenachterstand, hadden de Amersfoorters deze grote weerstand zeker niet verwacht. De ruststand van 6-6 was dan ook een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Orde op zaken

Een donderspeech in de rust en enkele tactische omzettingen hadden dan ook al direct het gewenste effect. De MIAnezen stelden snel orde op zaken, waarbij Amersfoort binnen tien minuten uitliep naar een voorsprong van 10-6 en de wedstrijd daarmee eigenlijk al was gespeeld. De ervaren Amersfoortse rot en aanvoerder Mark Siderius deed er nog een schepje bovenop en liet met veel inzet twee doelpunten aantekenen, na geweldig samenspel met Harmen van Schaik. Gelukkig nam het tweede aanvalsvak deze impulsen over en Matthijs Jongeneel die zijn oude, constante niveau weer een beetje benaderde, velde het vonnis door binnen twee minuten tweemaal te scoren.

Gedeeld tweede

MIA wil dit seizoen kampioen worden in de derde klasse om, net als op het veld, volgend seizoen in de tweede klasse te kunnen gaan acteren. Tot nu toe ligt de ploeg nog niet helemaal op koers, want tegen medetitelkandidaat HKC werd kortgeleden de uitwedstrijd verloren. Door dit niet verwachte puntverlies staat MIA nu (gedeeld) tweede achter het al genoemde GZ/ARA, dat onlangs HKC resoluut terugwees. Komend weekend mag het Amersfoortse team op bezoek bij GZ/ARA, dat tegen SEV een puntje morste (17-17) en nog maar één puntje voorstaat op MIA. MIA reist dan ook komende zaterdag naar Borne af in de wetenschap dat winst haar kampioensdoelstelling weer een stapje dichterbij gaat brengen. Doelpunten MIA: Mark Siderius 4, Matthijs Jongeneel 3, Annemieke Dijkstra, Remco van Woudenberg en Harmen van Schaik allen 2 en Gerdien Blok tenslotte 1.