Johan Heesters knapt snel op

2 januari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/ALPBACH - De in Amersfoort geboren zanger Johan Heesters (104), die op nieuwjaarsdag enkele ribben brak, is aan de beterende hand. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis van het Oostenrijkse Innsbruck woensdag gezegd. In dat ziekenhuis is hij opgenomen nadat hij ten val was gekomen in zijn vakantiehuis in Alpbach, eveneens in Oostenrijk.

Heesters was woensdagmiddag al weer aan het zingen en neuriën in zijn kamer, aldus het ziekenhuis. Als de hoogbejaarde zanger voorspoedig herstelt kan hij komend weekeinde weer thuis zijn, zo zei zijn behandelend arts. ‘Lichamelijk verkeert de 104-jarige in een uitzonderlijk goede toestand. Als alles zoals verwacht verloopt kan hij weer zingen en optreden alsof er niets is gebeurd.’

Heesters moet nog drie tot vier dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Volgens Duitse media is Heesters op nieuwjaarsdag rond 05.00 uur door zijn vrouw gevonden terwijl hij luid kermend op de vloer van zijn vakantiewoning lag. Vermoedelijk is hij 's nachts op weg naar het toilet gevallen.

Zaterdag 16 februari staat een concert van Heesters gepland in De Flint. Dit concert is nog niet afgezegd.

De in Duitsland zeer bekende Heesters geldt als oudste nog actieve artiest ter wereld. In Nederland is hij omstreden omdat hij destijds zijn theaterloopbaan voortzette in nazi-Duitsland. Hij bracht onder meer een omstreden bezoek aan het concentratiekamp Dachau.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie