Korfballers MIA tonen ware kracht tegen SEV

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

Na de uitglijder van een week geleden was MIA gewaarschuwd om niet nog eens onvoldoende gemotiveerd een wedstrijd te spelen. Met individuele besprekingen brachten coaches Coen Wilders en Coen Staal het team weer op scherp. Dit in combinatie met een kleine omzetting in de opstelling gaf MIA duidelijk vleugels. Met name het aanvalstempo lag erg hoog en verdedigend stond MIA de gasten uit Zelhem weinig tot geen kansen toe. Door onzuiverheid en soms pech bij de afwerking kreeg MIA in de eerste 30 minuten nog onvoldoende loon naar werken. SEV daarentegen kreeg slechts weinig kansen van de fel verdedigende MIA-nezen, maar liet met 5 doelpunten gewoon het beste van zichzelf zien. Omdat de hele eerste helft het vizier bij beide ploegen niet op scherp stond, werd er gerust bij een stand van 6-5. In de tweede helft ging het bij SEV niet veel anders en de doelpuntenproductie stokte dan ook bij 9 doelpunten. Maar MIA zette er na de spelhervatting nog een paar tandjes bij. De nieuwe vakgenoten raakten op elkaar ingespeeld en de ene na de andere aanval rolde door de gelederen van SEV. Het probeerde nog wel wat tactische aanpassingen, maar MIA loste dat telkens eenvoudig op en scoorde er door de verkregen extra ruimte op los. In die tweede periode creëerden de Amersfoorters maar liefst 55 doelkansen, waarvan er 13 werden gescoord. MIA coach Coen Wilders toonde zich na afloop dan ook een tevreden coach: “ Je weet nooit hoe dit nieuwe team zo’n tik als van vorige week weet te verwerken. Maar na onze gesprekken van dinsdag wisten we al dat het goed zat! Die ene wedstrijd was gewoon een uitzondering in de steeds opgaande lijn van dit team. Wel was het leuk dat we na die fantastische uitwedstrijd in Meppel nu eens ons enthousiaste publiek hebben verwend met een goede wedstrijd.” Doelpuntenmakers: Harmen van Schaik 5, Remco van Woudenberg,Matthijs Jongeneel 4, Annemieke Dijkstra 3, Eline van Ballegoijen, Gerdien Blok, Mark Siderius 1.

AMERSFOORT - In een bijzonder attractieve wedstrijd wonnen de korfballers van MIA afgelopen zaterdag met grote cijfers van SEV uit Zelhem (19-9). In tegenstelling tot de week er voor, toen MIA een lesje kreeg van HKC uit Hengelo, onderscheidden alle spelers zich in positieve zin. Uitblinker was Matthijs Jongeneel die, zoals gebruikelijk dit seizoen, op alle gebieden voorop ging in de strijd. A-juniore Eline van Ballegoijen startte dit keer voor het eerst in de basis acht en speelde een zeer goede wedstrijd.