Duurzaamheid in Vathorst-West en -Noord

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

VATHORST - De VVD wil van Vathorst West en Noord iets bijzonders maken. Bij de verdere ontwikkeling van deze wijken moet het begrip duurzaamheid een belangrijke rol spelen.

Al het geproduceerde afval moet als grondstof kunnen dienen voor iets nieuws, vinden de liberalen. In de ontwikkeling en productie moet daar dan wel rekening mee worden gehouden. De VVD baseert zich op een boek hierover van de Britse auteurs William McDonough en Michael Braungart. De VVD spreekt over de 'cradle to cradle' filosofie (van wieg tot wieg) die als uitgangspunt genomen met worden voor de verdere ontwikkelingsplannen van Vathorst West en Noord. Producten moeten zo worden ontwikkeld dat afval als grondstof voor iets anders kan worden gebruikt. Het gaat daarbij niet alleen om de bouw van woningen, maar gaat veel verder. De overige raadsfracties steunen het idee van de VVD om de duurzaamheid centraal te stellen.

B. en w. willen de 'van wieg tot wieg' filosofie laten terugkomen in de werkateliers voor Vathorst West en Noord. In die werkateliers praat de gemeente met organisaties en andere betrokkenen over de verdere ontwikkeling van Vathorst West en Noord.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie